Sorgulamalar artık tek çatı altında!

E-OKUL BOŞ KONTENJAN SORGULAMA

TEOG sınavları sonucunda milyonlarca öğrenci eğitim hayatının devamı için Ortaöğretim kurumlarına yerleşmektedir. Peki bu yerleştirme işleminde işleyen süreç nasıldır? Yerleştiği eğitim kurumundan memnun olmayan ya da zorunlu nedenlerle okulunu değiştirmek isteyen öğrenciler okullardaki kontenjanlar hakkında nasıl bilgi sahibi olabilir? Bu tür sorularınıza cevap bulabileceğiniz bu yazımızda birçok konuya açıklık getirmeye çalıştık.

Okullara kayıt sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere 3 tercih hakkı sunmaktadır. Bu tercih işlemleri neticesinde bir öğrenci yerleştiği bir okuldan diğer tercihleri sayesinde başka bir okula geçebilir, kendisi için doğru olduğunu düşündüğü kararı uygulayabilir. Bu geçiş işlemlerini yine Milli Eğitim Bakanlığı koordine etmektedir. Bir okuldan ayrılan ya da nakil alan öğrenciler sonucunda o okulda oluşan boş kontenjanın diğer ilgili veliler ile öğrencilere tercih dönemi içerisinde güncel ve hızlı şekilde sunulması gerekir. Bu amaçla E-Okul boş kontenjan sorgulama sistemi hizmet vermektedir. Sadece 9. sınıf öğrencileri değil 10. 11. ve 12. sınıfların da kullanımına açık olan bu sistem, hangi lisede ne kadar boş kontenjan var anında haberdar olabilmelerini sağlıyor.

E-Okul Boş Kontenjan Sorgulama Nasıl Yapılır?

İşiniz gereği zorunlu şehir değişikliği yapacaksınız ve çocuğunuzun eğitimi en büyük problemlerden biri olarak görünüyor. Daha şehri değiştirmeden gideceğiniz şehirdeki çeşitli gene müdürlüklere bağlı okulların boş kontenjan ve taban puanlarını internetinizin mevcut olduğu her yerde tek tıkla öğrenebilirsiniz. Bu kontenjan ve okulları nereden nasıl öğrenirim şimdi bir bakalım:

Size yazımızın sonunda sunacağımız yönlendirme butonunu kullanarak resimli anlatım yaptığımız E-okul boş kontenjan sorgulama resmi sayfasına gidebilirsiniz. Yönlendirme butonunu kullandığınızda sayfaya yönlendirileceksiniz. Aradığınız okulları genel müdürlükler yardımıyla işaretleyiniz.

3

Okulumuzun Anadolu Lisesi olduğunu varsayarak ilerlediğimizde üstteki örnek sayfamıza ulaşırız. Ok işaretleri ile gösterilen bilgileri doldurarak listeleme işini bitirebilir ve E-okul boş kontenjan sorgulamanızı yapabilirsiniz.

4

E-Okul Boş Kontenjan Sorgulama İçin TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.