Sorgulamalar artık tek çatı altında!

SPAS MÜSTAHAKLIK SORGULAMA (SAĞLIK PROVİZYON AKTİVASYON SİSTEMİ)

Müstahaklık, kişinin var olan sağlık sigortasından ailesinin de yararlanabilmesine denmektedir. Sağlık provizyon işlemini aktifleştirmek için eğer hiçbir işlem yaptırmamışsanız eğer kimliğinizle başvuruda bulunmanız gerekmektedir. SPAS yani Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi ile sağlık güvencelerinizden sizin ve aile bireylerinizin yararlanabilmesini bu durumun kontrolünü ve GSS provizyon sorgulama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. SPAS programı ile gerçekleştireceğiniz GSS provizyon sorgulama işlemi için bağlı olduğunuz kurumları belirtmeden işlemi yapabilirsiniz. SPAS uygulaması ile GSS provizyon sorgulama işlemi dışında emekliliği gelmiş, yeni işe başlamış ya da yeni doğmuş bireylerin genel bir tabirle güvencesi yenilenecek ya da yeni başlatılacak bireylerin bilgileri tekrar gözden geçirilip güncellenerek sağlık güvencesi kapsamında olabilmeleri için otomatik onay işlemi yapılabilen durumlardandır. SPAS müstahaklık sorgulama (sağlık provizyon aktivasyon sistemi) işlemi E-Devlet sitesi üzerinden yapılan pek çok işlem gibi online olarak kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Herhangi bir kuruma gitmeden internet üzerinden bu işleminizi gerçekleştirmeniz artık mümkündür. E-Devlet sitesi üzerinden SPAS müstahaklık sorgulama (sağlık provizyon aktivasyon sistemi) işlemini nasıl yapacağınız konusunda detaylı bilgileri sizlerle paylaşacağız.

E-Devlet Sitesi Üzerinden SPAS Müstahaklık Sorgulama (Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet sitesi üzerinden SPAS müstahaklık sorgulama (sağlık provizyon aktivasyon sistemi) işlemi için öncelikli olarak E-Devlet üzerinden yapmak istediğiniz işlemler tüm işlemlerde olduğu gibi E-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Eğer E-Devlet şifreniz bulunmuyor ise en yakın PTT şubesine başvuru yaptığınız taktirde sadece 2 TL karşılığında şifrenizi temin edebilirsiniz. İlk olarak aşağıda paylaşmış olduğumuz E-Devlet SPAS müstahaklık sorgulama (sağlık provizyon aktivasyon sistemi) yazan bağlantı adresine tıklayınız. Ardından kimlik doğrulama işleminiz için ”Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.

spas

Sonrasında T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz.

işgöremezlik ödeme2

Son olarak bilgilerinizin doğru eksiksiz olduğuna emin olduktan sonra ”Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız.

işgöremezlik ödeme3

E-Devlet sitesi üzerinden SPAS müstahaklık sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

E-Devlet Sitesi Üzerinden SPAS Müstahaklık Sorgulama (Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) İşlemi İçin LÜTFEN TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.