Sorgulamalar artık tek çatı altında!

SGK EMEKLİLİK SORGULAMA

SGK emeklilik sorgulama işleminden önce emekli olma şartlarını bilmeniz çok önemlidir. Emeklilik şartlarından biri belirli hizmet süresini tamamlamış olmaktır. Diğeri belirli yaş sınırına ulaşmaktır. Bir diğeri ise belirli miktarlarda prim ödemelerini yapmış olmaktır. Emeklilik sorgulama işlemi size emeklilik durumunuz hakkında bilgilerinizi sunar. Aşağıda detaylı bir şekilde vereceğimiz bilgiler SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’na bağlı olan kişilerin emeklilik durumu hakkında emeklilik sorgulama işleminin nasıl gerçekleşeceğinin cevabı niteliğindedir.

SGK Emeklilik Sorgulama 4A Nasıl Yapılır?

Emeklilik sorgulama işleminden önce SSK’lıların ne zaman emekli olacağını hesaplama durumunda önemli olan unsur sigorta başlangıç tarihidir. SSK emeklilik sorgulama işlemi için öncelikle aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Bağlantı adresinde açılan sayfada cinsiyetinizi, doğum tarihinizi, hizmete başlama tarihinizi giriniz.

K1

Sağ taraftaki  “Malüliyetiniz var mı?”, “Erken yaşlanma var mı?” sorularını cevaplamanız istenmektedir.

 

K2

Mevcut bilgileriniz kısmında sizden istenen “SSK Prim Ödeme Gün Sayınız”, “Diğer Sandıklara Ait Gün Sayınız”, “Askerlik/Sanatçı Gün Sayınız”, “Fiili Gün Sayınız”, “Yurtdışı Gün Sayınız” ve “3600 Günün Doldurulduğu Tarih” bilgilerini giriniz.

K3Ardından gönder butonuna tıklayınız. SGK emeklilik sorgulamanızı tamamlamış olursunuz.

K4

SGK Emeklilik Sorgulama 4A İçin LÜTFEN TIKLAYINIZ!

SGK Emeklilik Sorgulama 4B Nasıl Yapılır?

Emeklilik sorgulama işlemini BAĞ-KUR’lular  hiçbir şifre ihtiyacı duymadan aşağıda vereceğimiz adımların doğru girişini yaparak gerçekleştirebilirler. Emeklilik türünüzü, cinsiyetinizi, doğum tarihinizi giriniz.

B1

Sonra özel durum bilgileriniz varsa giriniz.

B2

Tamamı 3201 sayılı kanuna göre yurtdışı borçlanması ile emekli olmak istiyorsanız tıklayınız.

B3

Son olarak BAĞ-KUR emeklilik sorgulamanızı tamamlayınız.

B4

SGK Emeklilik Sorgulama 4B İşlemi İçin LÜTFEN TIKLAYINIZ!

SGK Emeklilik Sorgulama 4C Nasıl Yapılır?

Emeklilik sorgulama işlemini Emekli Sandığı’na bağlı çalışanların gerçekleştirebilmesi için yazımızın sonunda bağlantı adresine tıklamaları gerekmektedir. Emeklilik sorgulama işlemi için açılan sayfada doğum tarihinizi yazıp, cinsiyetinizi seçiniz.

c1

4C (Devredilen Emekli Sandığı) kapsamındaki hizmetlerinizi, başlangıç ve bitiş tarihlerine uygun olarak giriniz. Görevden ayrılıp yeniden göreve başlama durumunuz bulunmakta ise her biri için başlangıç ve bitiş tarihlerini giriniz.

c2

4A (Devredilen SSK), 4B (Devredilen BAĞ-KUR) ve diğer hizmetleriniz varsa ilgili alandan hizmetlerinizi ekleyiniz.

c3

Ek olarak aynı tarihlerde çakışan hizmetleriniz var ise bunlardan biri dikkate alınacağını bilmeniz gerekir. Emekli Sandığı emeklilik sorgulama işleminiz bu bilgileri doğru girdiğiniz taktirde gerçekleşecektir.

SGK Emeklilik Sorgulama 4C işlemi için LÜTFEN TIKLAYINIZ!

E-Devlet Sitesi Üzerinden SGK Emeklilik Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet sitesi üzerinden tüm işlemlerde olduğu gibi emeklilik sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-devlet şifrenizi sahip olmak için yapmanız gereken işlem çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. E-Devlet şifrenize size en yakın bir PTT şubesine gidip 2 TL işlem ücreti ödeyerek size özel bir zarf içerisinde temin edebilirsiniz. Emeklilik sorgulama işlemi için E-Devlet şifresine sahip olduktan sonra aşağıda yazımızın sonunda sizinle paylaştığımız bağlantı adresine tıklayınız. Bu bağlantı adresine tıkladıktan sonra emeklilik sorgulama işlemi yapmanız gereken işlemleri ise ayrıntısı ile açıklayacağız. Bağlantı adresine tıkladıktan sonra E-Devlet ne zaman emekli olabilirim uygulaması karşınıza gelecektir. Emeklilik sorgulama işlemi için açılan sayfa ilk yapmanız gereken işlem “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklamaktır.

sgk emeklilik e-devlet

Sonrasında açılan sayfada T.C. kimlik numarasını ve E-Devlet şifresini giriniz.

2

Son olarak ise bilgilerinizi kontrol edip “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayarak emeklilik sorgulama işleminizi E-Devlet ne zaman emekli olabilirim sistemi üzerinden güvenli bir şekilde tamamlamış olursunuz.

3

E-Devlet Sitesi Üzerinden SGK Emeklilik Sorgulama İşlemi İçin LÜTFEN TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.