Sorgulamalar artık tek çatı altında!

Emeklilik Günü Hesaplama

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı çalışmakta olan her birey belirli bir amaç için çalışmaktadır. Bu durumda kişiler, emeklilik şartlarını yerine getirdikleri zaman emekli olmak ve sonrasında arzuladıkları emeklilik hayatı sürdürebilmektir. Emekli olabilmek için sizin de bildiğiniz gibi bazı koşulları yerine getirmekle yükümlü olmaktasınız. Bu şartlardan ise, öncelikle emekli olmak için belirlenmiş olan yaşı tamamlamanız gerekmektedir. Ardından belirlenen kurallar içerisinde sigortalı olarak çalışmakta olduğunuz kurumda belirli bir çalışma süresini tamamlamanız gerekmektedir. Tüm bu durumlara ek olarak ise sizler için belirlenmiş olan primleri de zamanında ödeme işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir. Bu şartları gerçekleştirdiğiniz takdirde emekli olabilmektesiniz.

SGK’ya bağlı olarak çalışmakta olan bireyler ise emeklilik günü hesaplama konusunda oldukça tedirgin olmaktadırlar. Bu konu da ise bizlere sunulan imkanlar sayesinde internet üzerinden yapacak olduğunuz hesaplama işlemleriniz sonrasında emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz. Bu yazımızda ise sizlere emeklilik günü hesaplama işleminizi nasıl yapabileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz.

Emeklilik günü hesaplama işleminizi internet üzerinden yapacak olduğunuz birkaç basit işlem ile gerçekleştirebilirsiniz. Yazımızdaki adımları takip etmeniz ile birlikte hesaplama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bu işlemler sayesinde kurumlara gitmenize gerek kalmayacak ve uzun kuyruklarda bekleme sorunu da yok olacaktır. Bu da bizlere zaman açısından büyük bir yarar sağlamaktadır.

Emeklilik günü hesaplama işleminizi ise internet üzerinden bağlı olduğunuz SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarından hangisine mensup iseniz, bu kurumlardan ayrı ayrı yapmanız gerekmektedir.

Emeklilik Günü Hesaplama İşlemini Nasıl Yapabilirim?

SSK Emeklilik Günü Hesaplama

Eğer SSK’ya bağlı iseniz Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinden işlem yapmanız yeterli olacaktır. Bu kapsamda ilk olarak yazının sonunda bulunan SSK ile ilgili bağlantıya tıklamanız gerekmektedir. Ardından açılan ekran üzerinden ise; cinsiyetiniz, doğum tarihiniz, hizmete başlama tarihiniz, maluliyetiniz var mı, erken yaşlanma var mı, SSK prim ödeme gün sayınız, diğer sandıklara ait gün sayınız, askerlik/sanatçı gün sayınız, fiili gün sayınız, yurt dışı gün sayınız, 3600 günü doldurduğunuz tarih bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Bilgilerinizi girdikten sonra ise, “Gönder” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Gerçekleştirmiş olduğunuz bu işlemlerden sonra SSK’ya bağlı olan kişiler emekli gün hesaplama işlemini yapabileceklerdir.

Adsız

SSK Emeklilik Günü Hesaplamak İçin TIKLAYINIZ!

BAĞKUR Emeklilik Günü Hesaplama

BAĞ-KUR’a bağlı olan kişiler ilk olarak yazının sonunda bulunan ilgili bağlantı adresine tıklamaları gerekmektedir. Bu işlemin ardından ise açılan sayfa üzerinden sizlerden istenmekte olan, emelilik türü, cinsiyet, doğum tarihi gibi bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir biçimde girmeniz gerekmektedir. Sonrasında varsa özel durumu bilgilerinizi girmelisiniz. Bunlar maluliyet bilginiz ve derecesi, erken yaşlanma ve bakıma muhtaç malül çocuk bilgileridir. Sonrasında, sadece yurt dışı borçlanması ile emekli olmak gibi bir durumunuz var ise yapmanız gereken butonu işaretlemektir. Tüm bu işlemlerinizden sonra ise “tamam” butonuna basarak emekli günü hesaplama işlem sonucunu edinebilirsiniz.

Adsız

BAĞ-KUR Emeklilik Günü Hesaplamak İçin TIKLAYINIZ!

Emekli Sandığı Emeklilik Günü Hesaplama

Emekli Sandığı kurumuna bağlı olan kişiler ilk olarak yazımızın sonunda bulunan ilgili bağlantı adresine tıklamaları gerekmektedir. Açılan sayfa  üzerinde ilk olarak sizler için belirtilmiş ve dikkat etmeniz gereken kuralları okuyunuz. Ardından ise; doğum tarihi, cinsiyet, 23.05.2002’e kadar (4A), 23.05.2002 sonrası (4A), başlangıç ve bitiş tarihi, hizmet türü gibi bilgilerinizi eksiksiz bir biçimde girmeniz gerekmektedir. Bunlardan sonra ise sayfanın altında bulunan “Hesapla” butonuna tıklayınız. Gerçekleştirmiş olduğunuz bu işlemlerden sonra ise, emekli günü hesaplama işleminizi emekli sandığına göre hesaplamış olacaksınızdır.

Adsız

Emekli Sandığı Emeklilik Günü Hesaplamak İçin TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.