Sorgulamalar artık tek çatı altında!

EGM Araç Sorgulama

Etrafımıza baktığımızda artık en çok görür olduğumuz şey, özel taşıtlardır. İnsanların hayat standartlarının yükselmesi ile birlikte, temel ihtiyaçların kalitesi ve seviyesi de bir o kadar artmıştır. Normalde bir lüks olması gereken özel taşıtlar, bulunduğumuz zaman içerisinde artık bir lüks değil bir nevi temel ihtiyaç halini almıştır neredeyse. Bu nedenle çevremizde, yaşadığımız şehirde gördüğümüz araçların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu artış ile birlikte özel taşıtları ilgilendiren resmi durumlar ve bu taşıtların sahipleri olan kişiler açısından da sorun olabilecek durumların sayısı da artmıştır. Artık bir kişi kendine özel bir araç alırken, birtakım resmi işlemleri halletmek zorundadır ve almak istediği aracın da belirlenen kurallara göre alım ya da satım için herhangi bir engel teşkil etmemesi gerekmektedir. Bu nedenle artık bir araç almak ya da satmak istenirse, kişilerin ilk başvuracağı durum öncelikle aracın bu tür bir alışverişe mani olacak herhangi bir durum taşıyıp taşımadığını öğrenmektir. Örneğin satın almak istediğiniz araç çalıntı olabilir ya da bu araç üzerine bir vergi borcu bulunuyor olabilir. Bu ve buna benzer birçok can sıkıcı durumdan kaçabilmek için insanlar araç alışverişi gerçekleştirmeden önce araç sorgulama yapmaktadırlar.

Araç sorgulama durumu, aslında Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ilgilendiren bir durumdur. Trafikte bulunan taşıtlar ve bu taşıtlar üzerindeki hükümler ile ilgili belirleyici kararların ilgilendirdiği resmi kurum Emniyet Genel Müdürlüğü’dür. İnternet teknolojisi devlet dairelerinde ve kamu alanında kullanılmaya başlamadan önce, bu tür araç sorgulama işlemleri bizzat o devlet dairesinde yapılmaktaydı. Bu durum hiç de pratik değildi ve hem büyük zaman kaybı yaratıyordu hem de çok basit bir işlem için dahi devlet dairelerinin yoğunluğuna sebep olmaktaydı. Fakat internet teknolojisinin kamusal alanda kullanılmaya başlaması ile birlikte, araç sorgulatma ve bunun gibi daha birçok işlem kurumların internet siteleri üzerinden rahatlıkla yerine getirilebilir olmuştur. Bu sayede devlet dairelerinde sıra bekleyip vakit kaybetmeden yapmamız gereken işlemi rahatlıkla yerine getirebilmemize imkan doğmuştur. Emniyet Genel Müdürlüğü de çağa ayak uydurarak birtakım hizmetleri, internet üzerinden sağlamaya başlamıştır. Bunlardan biri de konumuz olan EGM araç sorgulama işlemidir.

EGM Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sağladığı EGM araç sorgulama hizmeti sayesinde artık bir aracın çalıntı olup olmadığını ya da araca dair diğer bütün resmi kayıt bilgilerine rahatlık ulaşma imkanımız bulunmaktadır. Ayrıca bu sistemin kullanımı oldukça kolaydır. E-Devlet sisteminin kullanıma açılması ile birlikte, Emniyet Genel Müdürlüğü internet üzerinden sunduğu hizmetleri bu çatı altında toplayarak daha derli toplu bir hizmet verme anlayışına gitmiştir. Bu sayede EGM araç sorgulama gibi bir işlem için E-Devlet sistemine giriş yapmak yeterlidir.

E-Devlet sistemini bilmeyen okurlarımız için tekrar açıklayalım. E-Devlet sistemi sanal devlet portalıdır ve bu sistem üzerinden normalde devlet dairelerinde yapmanız gereken resmi işlemlerin bir kısmını internet üzerinden halledebilirsiniz. Sorgulama işlemleri, vatandaşlık bilgilerine ulaşma gibi işlemler E-Devlet sisteminin sağladığı hizmetlerden bazılarıdır. Şimdi size bu sistem üzerinden nasıl EGM araç sorgulama işlemi yapıldığını anlatacağız.

EGM araç sorgulama için öncelikle altta bulunan linke tıklayarak sistem sayfasına giriş yapmamız gerekmektedir. EGM araç sorgulama için verdiğimiz bağlantıyı kullanarak sistem sayfanıza giriş yaptığınızda karşınıza aşağıdaki görselde görebileceğiniz gibi bir sayfa çıkacaktır.

Adsız

EGM araç sorgulama için bu sayfa üzerinde, resimdeki kırmızı çizgi ile yuvarlak içine alınan butona basarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Butona bastıktan sonra açılan yeni sayfadan, gerekli boşluklara TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek “sisteme giriş” butonuna tıklayınız. Eğer ilk kez giriş yapacaksanız ve şifreniz yok ise, en yakın PTT şubesinden 2 TL karşılığından şifre alabilirsiniz. Şifrenizi de aldıktan sonra giriş işlemini tamamlayabilirsiniz. Sisteme girişiniz gerçekleştikten sonra karşınıza çıkan sayfadan EGM araç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

EGM Araç Sorgulama İçin TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.