SGK Faiz Hesaplama
Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olan kişiler sigortalarını sağlayabilmek için prim ve sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde sosyal güvencelerini sağlayabilmektedirler. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun en büyük hizmetlerinden birisi kişilerin sosyal güvenliğini sağlamaktır. İnsanların sosyal güvenliğini sağlayabilmek için ise bireylerin bağlı olduğu kurumun gerektirdikleri vardır. Her kurumun kendine göre bazı gerektirdikleri vardır. SSK’ya bağlı olan kişilerin sigortalarının yatması gereklidir. Sigortalarını yatırabilmek için sigortalı bir işte çalışmaları gereklidir. Sigortalı bir işte çalışan kişilerin sigortaları yattığı zaman sosyal güvencelerini sağlayabilir. BAĞ-KUR’da bağlı olan kişiler primlerini kendileri yatırmalıdır. Primlerini yatıran kişiler sosyal güvencelerini sağlayabilmektedir. Sosyal güvencelerini sağlayan bireyler ise sağlık güvencelerini de sağlamış olurlar. Yani herhangi bir kaza durumunda masrafları bağlı oldukları kurum karşılamaktadır. Ya da hastanede bakılma durumunda hastane masraflarını bağlı olduğunuz kurum üstlenmektedir. Bu yüzden sosyal güvence günümüzde çok önemlidir.
Sosyal güvence için yatırılması gereken prim ve sigortalar her ay düzenli bir şekilde yatırılmalıdır. Yatırılmadığı takdirde sağlık hizmetlerinizde bazı aksaklıklar olabilir. Aksaklıklar olabildiği gibi prim ve sigortalar yatırılmadığı zaman yatırılması gereken prim ve sigortalarda faiz uygulanabilir. Ödenmediği her gün bu faizler katlanarak daha da artmaktadır. Ne kadar prim ödemeniz gerektiğini bilmiyorsanız eğer SGK borç sorgulama işlemi ile birlikte ödemeniz gereken prim ve sigorta miktarını öğrenebilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek gerçekleştirebilirsiniz. Primlerinizi ödemediğiniz zaman oluşan faiz miktarını bilmiyorsanız eğer bunu da SGK faiz hesaplama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. SGK faiz hesaplama işlemi ile birlikte ödemeniz gereken faiz miktarını ve borç miktarını öğrenebilirsiniz. SGK faiz hesaplama işlemini de SGK borç sorgulama işlemi gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek gerçekleştirebilirsiniz.
SGK Faiz Hesaplama Nasıl Yapılır?
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmeti olan sosyal güvence hizmetinden yararlanabilmek için sigorta ve primlerinizi düzgün bir şekilde bağlı olduğunuz kuruma ödemeniz gereklidir. Her ay düzenli olarak prim ve sigortalarınızı ödediğiniz takdirde hiçbir sorun olmadan sosyal güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Bu yatırılması gereken prim ve sigortalar yatırılmadığı zaman veya geciktiği zaman bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunlardan en önemlisi ise sosyal güvenliğinizin aksamasıdır. Prim ve sigortalar yatırılmadığı veya geciktiği zaman hastanelerde bakıldığınızda sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İlaç alımında da indirimler uygulanmamaktadır. Bu yüzden sigortalarınızı ve primlerinizi düzenli bir şekilde ödemeniz gereklidir. Ödemediğiniz takdirde ayrıca prim ve sigorta borcunuzda bir faiz uygulanacaktır. Ödemediğiniz her ay bu faiz de belli miktarlarda artacaktır.
Prim borcunuza ne kadar faiz uygulandığını bilmiyorsanız eğer SGK faiz hesaplama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. SGK faiz hesaplama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden de SGK faiz hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinden birçok uygulaması vardır. Bu uygulamalardan bir tanesi de SGK faiz hesaplama uygulamasıdır. Yazımızın sonunda verdiğimiz link sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK faiz hesaplama uygulamasına girebilirsiniz. Uygulamaya girdikten sonra ilk önce tarihi seçmeniz gereklidir. Tarihi seçtikten sonra borç dönemini ay olarak belirtmeniz gereklidir. Borç dönemi yıl bilgilerini de girdikten sonra borç tutarını da girmeniz gereklidir. Her ay ve her yıl faiz miktarları değiştiği için hangi ay veya hangi yıllarda borcunuzu ödemediğinizi belirtmeniz gereklidir.
Ödemediğiniz ayları teker teker sisteme girdikten sonra hesapla linkini tıklamanız gereklidir. Hesaplama işleminden sonra bütün ayların faiz değerlerini hesaplayabilirsiniz ve toplam borç miktarını hesaplayabilirsiniz.