Sorgulamalar artık tek çatı altında!

Emeklilik Sicil No

Emeklilik birçok çalışanın gelecek hayalleri içerisinde ilk sıra da yer almaktadır. Her çalışan bir sabah uyanıp işe yetişme telaşesi içinde olmadan çayını yudumlayıp sevdikleriyle sınırsız vakit geçireceği bu hayali çalışma hayatı süresince en azından bir kez kurmuştur. Bu hayali somut hale getirmenin ilk yolu ise emekli olunacak yaşın ve tarihin belirlenmesidir. Bu tarihi belirlemek için ise hizmet dökümü bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü çalışma hayatınız boyunca yapmış olduğunuz her türlü bilgi ve işlem hizmet dökümünüz de yer almaktadır. Hizmet Dökümünüzü de sorgulamanın yolu sicil numaranızı bilmekten geçer. Sicil numarası resmi belgelerin kaydedildiği kütük numaralarını belirtmektedir. Emeklilik Sicil No‘da emeklilik belgelerinin kaydedilmekte olduğu kütük numaraları anlamına gelmektedir. Emeklilik Sicil Numaranızı bilmeniz halinde emekli aylığınız, hizmet dökümünüz gibi bazı bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Yazımızda Emeklilik Sicil Numaranız ile hangi bilgilere ulaşabileceğinizi, Emeklilik Sicil Numaranızı bilmemeniz halinde bu numarayı nasıl öğrenebileceğinizi anlatacağız.

Emeklilik Sicil No Ne İşe Yarar?

Emeklilik Sicil No sayesinde bazı bilgilerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Emeklilik Sicil No ile ulaşabileceğiniz bilgiler hizmet dökümünüz de yer alan bilgileri de içermektedir. Emeklilik Sicil No ile ulaşabileceğiniz bilgiler ise;

  •  Emekli maaşınızın ne kadar olduğu bilgisine,
  • Temel sigorta bilgilerinize,
  • Sigortanızın ödenip ödenmediği (hangi aylardane kadar ödeme yapılmış) bilgilerinize,
  • Sigortalı bir işe ilk defa giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi,
  • Çalıştığınız şirketleri ve çalışma sürelerinizi,
  • Ne kadar süre boyunca sigortalı çalıştığınız bilgilerini

tüm bu bilgileri yalnızca Emeklilik Sicil No ile kolayca öğrenebilirsiniz.

Emeklilik Sicil No Nasıl Öğrenilir?

Emeklilik Sicil Nosunu bilmiyor olmanız halinde bu numarayı öğrenebilmeniz mümkündür. Üstelik Emeklilik Sicil No öğrenmek için yalnızca birkaç dakikanızı ayırmanız yeterlidir. Teknolojinin hayatımıza getirmiş olduğu sayısız kolaylıklardan biri de şüphesiz ki işlemlerimizi kendimize ait bir takım bilgiyi kullanarak internet üzerinden yapabilmemizdir. Emeklilik Sicil No öğrenme işlemi de bu kolaylıklardan yalnızca bir tanesidir. İnternet üzerinden Emeklilik Sicil No öğrenmenin iki farklı yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerden ilki Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sitesi üzerinden Tescil Kaydı Tespiti seçeneği ile T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, nüfus cüzdanı cilt numaranızı ve doğum yılınızı kullanarak sorgulama yapmaktır. Yöntemlerden ikincisi ise e devlet sistemi üzerinden Emeklilik Sicil No öğrenmektir. Bildiğimiz üzere e devlet kapısı bir çok kuruma ait hizmeti vatandaşların kullanımına sunmakta olan web tabanlı bir sistemdir. E devlet üzerinden yapılan işlemler sayılamayacak kadar çoktur. Emeklilik Sicil No işlemi de bu hizmetlerden bir tanesidir. E devlet kapısı üzerinden Emeklilik Sicil No öğrenmek için sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Bunun için ise farklı yollar vardır. E devlet şifresi kullanarak sisteme giriş yapmak en yaygın yöntemdir. Yazımızın bu bölümünde e devlet kapısı üzerinden e devlet şifresi kullanarak Emeklilik Sicil No sorgulamasının nasıl yapılacağını anlatacağız.

E Devlet Emeklilik Sicil No Sorgulaması Nasıl Yapılır?

  1. Yazı sonunda vermiş olduğumuz linke tıklayınız.
  2. Kimliğimi Şimdi Doğrula seçeneğine tıklayınız.
  3. Açılmış olan sayfada T.C kimlik numaranızı ve e devlet şifrenizi yazınız.

Ekran Alıntısı

Ekran Alıntısı

E Devlet Emeklilik Sicil No Sorgulaması Yapmak İçin Lütfen Tıklayınız!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.