Sorgulamalar artık tek çatı altında!

SGK ASKERLİK BORÇLANMASI SORGULAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu, erkeklere bazı avantajlar sağlamaktadır. Sigortalı olarak bir yerde çalışan kişilerin askere gitmesi sonucu sigortası ödenememektedir. Bu sebeple SGK askerlik borçlanması birçok sigortalının erken emekli olması için avantaj sağlamaktadır. Sigortalı olarak çalışan kişiler prim gün sayısı eksik ise SGK askerlik borçlanması yaparak prim gün sayılarını arttırabilirler. Bu yazımızda da SGK askerlik borçlanması sorgulama işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız.

SGK Askerlik Borçlanması İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

  • Askerliğinizi yedek subay olarak yapmış iseniz yedek subay okulunda geçirdiğiniz süreyi borçlanabilirsiniz. Er olarak askerlik yaptıysanız tercihen askerliğinizin bir kısmını ya da tamamını borçlanabilirsiniz. Bu şekilde süreyi borçlanarak prim günlerinize ilave edebilirsiniz.
  • Askerlik borçlanması yapmak istiyorsanız size avantaj sağlayıp sağlamadığını araştırarak yapınız.
  • Askerlik borçlanması borçlanma yapılan gün sayısına göre vergiden indirim sağlar.
  • Askerlik görevini yapmayanlar ve bu görevden muaf tutulanlar askerlik borçlanmasından yararlanamazlar.
  • Askerlik borçlanmasından yararlanabilmeniz için askerden önce sigortalı olmanıza ihtiyaç duyulmamaktadır.
  • Askerlik borçlanması talebinde bulunan kişiler 6 ay içinde borçlandığı miktarı ödemesi gerekir. Ödemedikleri takdirde borçlanma süreleri hizmetten sayılmaz.

SGK Askerlik Borçlanması Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK askerlik borçlanması sorgulama işleminizi ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek yapabilirsiniz. İlk olarak için SGK askerlik borçlanması yapabilmek için başvuru formunu doldurup kuruma götürmelisiniz. Sonucunuzu da kurumdan öğrenebilirsiniz. Başvuru formunu ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sitesinden edinebilirsiniz. Bunun için yazının devamında verdiğimiz linke tıklayınız. Açılan sayfadan SGK askerlik borçlanması başlığına tıklayarak başvuru formunu edinebilirsiniz. Aldığınız bu başvuru formunda sizden istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra bu formu Sosyal Güvenlik Kurumu’na teslim etmeniz gerekmektedir. Doldurduğunuz bu formun sonucunda yine Sosyal Güvenlik Kurumun’dan öğrenebilirsiniz. Görüldüğü gibi SGK askerlik borçlanması sorgulama işlemini sanal ortamın bize sunmuş olduğu imkanlardan faydalanarak kolay ve rahat bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

SGK Askerlik Borçlanması İçin TIKLAYINIZ!

2015 SGK Askerlik Borçlanması Miktarları

Dönemler

Günlük

Aylık

 15 Aylık

18 Aylık

01.01.2015-30.06.2015

12,82

384,60

5.769,00

6.922,80

01.07.2015-31.12.2015

13,58

407,52

6.112,80

7.335,36

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.