Sorgulamalar artık tek çatı altında!

ADSL KOTA SORGULAMA

ADSL Nedir?

ADSL; Asimetrik Abone Hattı anlamına gelen telefonların bağlı olduğu teller aracılığıyla ses, görüntü ve veriyi ulaştırabilen bir internet bağlantısı çeşididir. Bir anlamda modem bağlantısıdır. Günümüzde sıkça kullanılmakta olan ADSL telefona gelen çağrılara engellemeden internet hizmeti sunmaktadır. ADSL’in sınırlı ya da sınırsız bir başka tabirle kotalı ya da kotasız olmak üzere iki çeşit bağlantı türü vardır. Bunlardan kotalı yani sınırlı olanını tercih edecek olursanız belirlenen limit miktarını aşmamanızda yarar vardır. Aştığınız takdirde ek bir ücret faturanıza eklenmektedir. Bu yüzden kotasız türü sıkça kullanılmakla birlikte tavsiye edilen de sınırsız yani kotasız olanıdır. ADSL en fazla 4 km uzaklığa kadar çekebilir. 4 km ve uzağı için internet bağlantısı zayıflar. Ancak kablo bağlantısını uzattığınız takdirde 8 km uzaklığa kadar çekmesi mümkündür. Ses, görüntü ve veriyi aynı anda ulaştırdığı zaman birbirlerini olumsuz yönde etkileyebilme olasılıkları vardır bu sebeple ses ve veri bilgilerinin birbirlerini etkilememeleri için splitter yani ayırıcı kullanmanızda yarar var.

Neden ADSL’i Tercih Etmeliyim?

Öncelikle ADSL’in telefonunuza bağlı olması sizi korkutmamalı çünkü ADSL, telefonunuzu meşgul etmeksizin 7/24 internet erişimi sağlamaktadır. Telefon bağlantılarınıza hiçbir zararı olmamaktadır ve gelen çağrıları engellememektedir. Aynı zamanda kurulum ve kullanım maliyetleri oldukça düşük ücretlendirildiği için sıkça tercih edilmektedir. İnternetinizde herhangi bir sebeple oluşan arızadan dolayı telefonunuzun bağlantıları zarar görmemektedir.

ADSL Modem Kurulumu Nasıl Yapılır?

ADSL Modeme dair gereken bilgileri edindikten sonra sıra geldi modeminizi kurma işlemine. Modeminizi kurmak için uygulamanız gereken bazı aşamalar vardır. İlk olarak kablo bağlantılarınızı yapmanız gerekmektedir. Size gelen modemde gerekli kablolar ve kurulum için gereken parçalar mevcuttur. Bu parçalardan bahsetmek gerekirse:

  • Modem cihazı
  •  Modeminize elektrik sağlayacak olan güç adaptörü,
  •  Bilgisayarınızın “Ethernet” girişine takacağınız ethernet kablosu,
  • Ana telefon hattına gelen ADSL ve telefon sinyalini birbirinden ayıracak olan splitter,
  •  Modem ve splitter arasına takılacak olan kısa telefon kablosu,
  •  Telefon ile splitter arasında takılacak olan telefon kablosudur.

Bütün bu parçaların olduğundan emin olduktan sonra ADSL modeminizi kurmaya başlayabilirsiniz.

ADSL Modemin Üzerindeki Işıklar Ne Anlama Gelir?

indir (1)

Öncelikle modeminizin üzerinde bulunan ışıkların anlamlarını öğrenmenizde yarar vardır. Üstteki görselde gördüğünüz gibi 5 tane sembolik ışıkları yer almaktadır. Birinci ışık Power yani güç ışığı dediğimiz ışıktır. Power ışığı modeme elektrik gelip gelmediğini gösterir. İkinci ışık WLAN ise kablosuz ağın çalışıp çalışmadığı hakkında sizlere bilgi verir özellikle evinizde kendi internetinizi kullanarak cep telefonu ya da laptopunuzdan internete bağlanıyor iseniz bu ışığın yanması diğer cihazlardan internete bağlanabileceğiniz anlamına gelir. Üçüncü ışık olan DSL ışığı bazı cihazlarda ADSL bazılarında ise Link adı altında geçer. Bu ışık ise ADSL bağlantınızın bağlı olup olmadığını gösterir. Dört numaralı ışık yani internet ışığı ise sizin de bildiğiniz gibi internetin bağlı olup olmadığı konusunda bilgi verir ki hem ADSL hem İnternet ışığı en önemlilerindendir ve daima yanması gerekir. Beş numaralı ve en sonuncu ışığımız ise Ethernet’tir ve bazı cihazlarda “LAN” olarak da geçmektedir. Bu ışığın görevi ise yerel ağ bağlantısının olup olmadığını göstermektir.

Bunların yanında ADSL modem cihazının arka kısmında yer alan girişleri bilmeniz kurulum esnasında size yardımcı olacaktır. Bu girişler kablo girişleridir. Bir numaralı SWİTCH tuşu modeminizi açıp kapamanızda yardımcı olacaktır. İki numaralı RESET tuşu ise modem cihazınızın fabrika ayarlarını dönmesini sağlar yani tüm ayarlarını sıfırlar. Üç numaralı USB ise bilgisayarınız ile modem arasındaki iletişimi sağlayan giriştir. Yani kısaca modem girişi de denilebilir. Dört numaralı ETHERNET girişi ise bilgisayarınız ile modeminiz arasında yerel ağ bağlantısını sağlamakta görevlidir. Beşinci ve sonuncu ADSL/DSL LINE girişi ise Splitter’ın modem girişi ile modem arasındaki bağlantıyı sağlamakla görevlidir.

ADSL Modem Kurulumu İçin Kabloları Nereye Bağlamam Gerekir?

Şimdi sıra modem kablolarını takmaya geldi. Öncelikle adaptörünüzü prize takıp sonra adaptörün uç kısmını modem cihazınızın üzerindeki POWER girişine takın. Power ışığının yandığından emin olduktan sonra telefon hattınızın kablosunu çıkarıp Splitter üzerinde LAN girişine takınız. Kısa telefon kablonuzun bir ucunu Splitter üzerindeki modem girişine takınız. Diğer ucunu da modem cihazınızın üzerindeki ADSL girişine takarsanız modeminiz telefona bağlanmış olacaktır.

Modem cihazınız üzerindeki ADSL ışığının yandığından emin olduktan sonra Şimdi de Splitter ile telefonunuzu bağlamak için telefon kablonuzun bir ucunu Splitter’ınızın “PHONE” girişine, diğer ucunu da telefonunuza takın. Bir sonraki aşama ise Ethernet kablonuzu bilgisayarınızın herhangi bir Ethernet girişine takmanız olacaktır. Kablonun diğer ucunu ise modem cihazınızdaki Ethernet girişine taktıktan sonra Ethernet ışığınızın da yandığını göreceksiniz. Her kablonun düzgün bir şekilde takılı olduğundan emin olduktan sonra ve modem cihazınızın üzerindeki ışıkların yandığından emin olduktan sonra artık ADSL modeminizin keyfini çıkarma vaktidir.

ADSL İle VDSL Arasındaki Fark Nedir?

VDSL, çok yüksek hızlı dijital abone hattı anlamına gelen santrale kısa mesafede olan internet abonelerine hzılı bir internet erişimi sunmaktadır. ADSL ve VDSL’in her ikisi de bakır kablolar aracılığıyla internet bağlantısı sağlasa da VDSL, ADSL’den ayrı bir modeme bağlıdır. ADSL’in internet hızı 16 Mbps iken VDSL’in internet hızı 16 Mbps’yi aşmaktadır. Genel olarak VDSL yaygın olmasa da görünüşe göre VDSL’in avantajları çok daha fazla görünüyor.

ADSL Kota Sorgulama

İnternet artık hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yerini almaya başladı. Tabi internet alırken ya da kullanırken düşündüğümüz kotalı olup olmamasıdır. Eğer kotalı bir internete sahipseniz sürekli olarak kontrol etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Çünkü her an kotayı aşıp ödeyeceğiniz miktardan fazlasını ödeyebilirsiniz. İşte bu yüzden bu kota sorgulamasını bilmek gerekir. ADSL kota sorgulama işlemi oldukça basittir. Bizlerde bu yazımızda ADSL kota sorgulama işleminin ne kadar kolay yapılabileceğini anlattık. Yapmanız gereken aşağıdaki adımları eksiksiz ve uygun bir şekilde uygulamaktır. Yani ADSL kota sorgulama işlemi için müşteri temsilcisini aramak ve benzeri durumları kullanmak yerine sizlere aşağıda anlattığımız şekilde bu işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Böylelikle her zaman ve her yerde ADSL kota sorgulama işleminizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Şimdi ADSL kota sorgulama işlemini nasıl yapacağımızı öğrenelim.

Türk Telekom ADSL Kota Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ?

  • ADSL kota sorgulama işlemini yapmak için en başta yapmanız gereken aşağıda siz değerli okurlarımıza vermiş olduğumuz bağlantı adresine tıklamaktır. Daha sonra ise ilk olarak ADSL kullanıcı adımızı yazıyoruz.

1

  • Daha sonra ise ADSL kullanıcı şifremizi yazıyoruz.

2

  • Hemen ardından ise resimde görmüş olduğumuz güvenlik kodunu ilgili kutucuğa yazıyoruz.

3

  • Son işlem olarak ise “giriş” butonuna tıklıyoruz ve böylece ADSL kota sorgulama işlemini başarıyla tamamlamış oluyoruz.

4

Türk Telekom ADSL Kota Sorgulama İşlem Sayfasına Ulaşmak İçin Lütfen TIKLAYINIZ!

TURKCELL Süper Online Kota Sorgulama Nasıl Yapılır ?

  • Bu işlemi yapmak için öncelikle aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız.
  • Daha sonra ise açılan sayfa da ilk olarak müşteri bilgilerimizi ardından da bizden istenen şifremizi giriyoruz.

1

  • Son olarak ise giriş yazan butona tıklıyoruz. Açılan sayfa da kota bilgilerimize ulaşabiliriz.

2

TURKCELL Süper online Kota Sorgulama İşlem Sayfasına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ!

DOPİNG ADSL Kota Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ?

  • Bu sorgulama işlemini internet üzerinden yapmak için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayalım.
  • Hemen ardından da açılan sayfa da kullanıcı adımızı ve şifremizi yazalım.

3

  • Son olarak ise “giriş” yazan yere tıklıyoruz. Böylece Bu sorgulama işlemini bitirmiş olduk. Açılan sayfa da adsl kota bölümün de sorgulamanızı görebilirsiniz.

4

ADSL KOTA Sorgulama Sayfasına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ!

TURKNET ADSL Kota Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ?

  • ADSL kota sorgulamamızı yapmamız için öncelikle bizlere verilen bağlantı adresine tıklayalım.
  • Daha sonra ise açtığımız sayfa da eksiksiz olarak kullanıcı adımızı ve şifremizi girelim.

5

  • Hemen ardından da giriş yazan yere tıklayalım. Böylece açılan sayfa  da kota sorgulama işlemimizi görebiliriz.

6

ADSL Kota Sorgulama Sayfasına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.