Sorgulamalar artık tek çatı altında!

Bağ-Kur Gecikme Zammı Hesaplama

Bağ-Kur sosyal güvencesi genel olarak devlet ve aynı zamanda özel sektörde çalışma imkanı olmayan bireylerin daha sonraki zamanlarda emekli olmalarına yardımcı olan bir sigorta çeşididir. Bağ-Kur sosyal güvencesi kapsamında Emekli Sandığı ve aynı zamanda Sosyal Sigortalar Kurumu üzerinden sigorta prim ödemesi yapılmayan bireylere Bağ-Kur üzerinden sağlık, emeklilik hizmeti verilmeye çalışılır. Bu kapsamda on beş ya da yirmi beş yıllık ödemeler yapılır. Yapılan sigorta prim ödemeleri sonunda belirlenen yaşın geçilmesi ve bazı şartların sağlanması durumunda Bağ-Kur emeklisi olabilirsiniz. Böylece ilerleyen zamanlarda geçmiş yıllarda yapmış olduğunuz ödemeleri karşılığını aylık ya da üç aylık bir şekilde alabilirsiniz. Türkiye de özellikle sağlık alanında çok büyük bir yarar sağlayan bu sistemde ödeme yaptığınız ve aynı zamanda emekli olduğunuz dönemlerde sağlık hizmetlerinden yaklaşık olarak yüzde yirmi oranında bir ücret ödeyerek yararlanabilirsiniz. Sağlık sigortası ile ücreti çok yüksek olan ilaçları, daha düşük bir ücretle olabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Bağ-Kur sosyal güvencesine sahip olan bireylere sunduğu bir diğer hizmet ise Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama işlemidir. Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemi ile merak ettiğiniz her bilgiye erişim sağlayabilirsiniz. Aynı anda SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı sigorta primi ödemesi yapmanız ve aynı zamanda emekli olmanız mümkün olmamaktadır. Fakat eşiniz ya da çocuklarınız için Bağ-Kur sigorta primini ödeyerek, onların emekli olmasını sağlayabilirsiniz. Bağ-Kur sigorta primlerini ödeyemediğiniz durumlarda Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemi ile öğrenebilirsiniz. Basamak usulüne göre çalışanlar sistemde ödeme yapılan zaman, görülen en yüksek basamak, yaş, giriş ve aynı zamanda emekli olma tarihlerine göre emeklilik döneminde geri ödeme yapılır. Bu tür bilgileri daha güvenilir bir şekilde öğrenebilmek için Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemini kullanabilirsiniz.

Bağ-Kur sosyal güvencesi bağımsız bir şekilde çalışan bireylerin kurumu olmaktadır. Yani, kendi için ve aynı zamanda kendi hesabına çalışanların sigorta primi ödediği bir kurumdur. Bağ-Kur sosyal güvencesine sahip olan bireyler kendi sigorta primlerini kendisi öder. Çünkü kendileri hem işveren hem de çalışan konumundadır. Uygulamada vergi ödeyen bireyler, şirket ortakları da Bağ-Kur sosyal güvencesine sahiptir. Asgari ücretin en az yüzde otuz iki oranında sigorta primi ödemeleri gerekir. Bağ-Kur ya da Bağ-Kur işlevi ve aynı zamanda görevleri tamamen iştikrakçilerden prim almak emekliliğini sağlamak olarak tanımlanır. Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama işlemi ile toplamda ne kadar ödemeniz gerektiğini çok kısa bir süre içerisinde öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemi ile ödeyemediğiniz sigorta priminin ne kadar olduğunu da öğrenebilirsiniz. Bağ-Kur sosyal güvencesine sahip olan bireylerin ilk girdiği tarihten sonra seçilen basamağın bir üst basamağa yükseltilmesi gerekir. bu tür bilgileri Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sisteminden kolay bir şekilde elde edebilirsiniz.

Bağ-Kur Gecikme Zammı Hesaplama

Bağ-Kur sosyal güvencesine sahip olan bireylerin ilk üç ay içerisinde bir ile on iki basamak arasında basamak seçme imkanı vardır. Üç ay içerisinde başvuru yapılmadı sürece Bağ-Kur sosyal güvencesi eskiden birinci basamaktan başlatılıyordu. Birinci basamaktan on ikinci basamağa kadar Bağ-Kur tarafından yılda bir kere yükseltilir. On üçüncü basamak ile yirmi dördüncü basamak arası basamak yükseltme işlemi içim iki yıl beklemek ve aynı zamanda prim borcunun bulunmaması gibi şartları vardır. Bu tür işlemleriniz için Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemini kullanabilirsiniz.

Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sayesinde kuruma gitmeden mevcut olan borçlarınızı da öğrenebilirsiniz. Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama işlemi için ilk olarak yazımızın sonunda yer alan linki tıkayarak, çok kısa bir sürede kurumun sayfasına ulaşabilirsiniz. Bağlantıya tıkladıktan sonra açılan sayfada sizden Sosyal Güvenlik Kurumuna ait olan toplam borcunuz hakkında bilgiler talep eder. Sosyal Güvenlik Kurumu gecikme zammını hesaplama işlemi için ilk sistemde yer alan borç döneminin ayı ve aynı zamanda yıl bilgilerini eksiksiz, doğru bir şekilde sisteme aktarmanız gerekir. Ayrıca borç toplamını da sisteme aktardıktan sonra resmi ya da özel seçenekleri ile ilgili olan kısmı seçtikten sonra ise hesapla butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Bağ-Kur’un prim ve diğer alacaklarının süresi içinde, tam olarak ödenmemesi durumunda, ödenmeyen kısmı, sürenin bitmiş olduğu tarihten ilk üç aylık bir sürede her ay için yüzde iki ya da yüzde üç oranında gecikme zammı uygulanır. Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemi ile mevcut borç bilginizi öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda her ay için yer alan tutarlara ödeme süresinin bitmiş olduğu tarihten itibaren borç ödeninceye kadar ayrı ayrı Hazine Müsteşarlığı tarafından açıklanan ve bir önceki aya ait Türk Lirası cinsinden iskontolu ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortama gecikme zammı, bileşik bazda uygulanarak gecikme zammı hesaplanır. Fakat ödemenin yapıldığı ay için gecikme zammı günlük olacak şekilde hesaplanır. Bu tür işlemleriniz için Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sisteminden yararlanabilirsiniz.

 

Bağ-Kur Gecikme Zammı Hesaplama İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.