ÇKS SORGULAMA
Bu yazımızda sizlere ÇKS hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. ÇKS sorgulama, ÇKS nedir ve daha birçok konuyu bulabilirsiniz. Öncelikle ÇKS ne demek onu anlatalım. ÇKS, çiftçi kayıt sistemi demektir. Bu sistemle beraber devletten yardım alacak çiftçiler kayıt yaptırırlar. Yani devletin çiftçiyi korumak için oluşturduğu büyük projelerinden birisidir. ÇKS sistemi önceden kuruma giderek yapılan bir işlemdi ancak artık bu kadar zahmetli bir durum olmaktan kalktı. Çünkü artık internet üzerinden rahatlıkla yapılabiliyor. Bizlerde bu yazımızda Çiftçi Kayıt Sistemi sorgulama işlemini siz değerli okurlarımıza 2 farklı yöntemden anlattık. İki yöntem de oldukça basittir. Ancak tabiki sizlere vermiş olduğumuz adımları doğru ve eksiksiz uyguladığınız zaman bu mümkün olabilir. Bu sorgulama işlemini nasıl yapacağımıza bakalım.
E-Devlet Sisteminden ÇKS sorgulama işlemi Nasıl Yapılır?
E-Devlet sistemi üzerinden bu işlemi yapmak için bizlere PTT şubelerinden alınmış olan bir E-Devlet şifresi gereklidir. Tabi bu şifreyi bu işlemin dışında çoğu işlemde de kullanabilirsiniz.
- Şifremizi aldıktan sonra ilk olarak aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız.
- Daha sonra ise
açılan sayfa da kimliğimi doğrula yazan yere tıklayınız.
- Hemen ardından da E-Devlet şifrenizi ve TC kimlik numaramızı eksiksiz bir şekilde girelim.
- Son olarak ise sisteme giriş yap butonuna tıklayalım. Böylece Çiftçi Kayıt Sistemi sorgulama işlemini bitirmiş olduk.
ÇKS Sorgulama Sayfasına Ulaşmak İçin Lütfen TIKLAYINIZ!
ÇKS Sorgulama Nasıl Yapılır ?
- Diğer bir ÇKS sorgulama yöntemini yapmak için ise yine öncelikli olarak aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız.
- Daha sonra ise açılan sayfada ilk olarak TC numaramızı veya vergi no yazalım.
- Hemen ardından da resimde görmüş olduğunuz karakterleri orada görmüş olduğumuz kutucuğa yazalım.
- Son olarak ise “giriş” yazan kutucuğa tıklayalım. Böylece Çiftçi Kayıt Sistemi sorgulama işlemini başarıyla tamamladık.
ÇKS Sorgulama İşlem Sayfasına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ!
ÇKS Nedir?
ÇKS’nin açılımı Çiftçi Kayıt Sistemi olup, tarımda izlenecek yollar ile ilgili alınan kararlara ve tarımsal politikalara yönelik olarak çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınmasıdır.Tarım Bakanlığı tarafından kurulmuş bir sistemdir.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan sistem ile çiftçiler kayıt altına alınır.Bu sistemin çalışabilmesi için çiftçiler, buraya istenen belgeleri beyan etmeli ve sonrasında kayıt olmalıdır.Çiftçi kayıt sistemi ile çiftçilerin özlük ve tarımsal faaliyetlerine ilişkin bilgiler merkezi bir veri tabanında kayıt altına alınır.Çiftçilere ait bilgiler güncellenebilir ve kontrol edilebilir.Raporlarla takibinin yapılabildiği Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ve diğer kurumların kayıt sistemleri ile iletişimin ayrıca bilgi alışverişinin de sağlanabildiği devlet tarafından tarım ve hayvancılık desteklemelerinin uygulanabildiği çeşitli sorgulamaların yapılabildiği bir sistem olan ÇKS sistemi çiftçiler için oldukça önemli bir sistemdir.
ÇKS Belgesi Nedir?
Çiftçi Kayıt Belgesi, çiftçilerin ÇKS kayıtlarının tarihlerinin düzenlendiği tarih itibari ile çiftçilerden istatistiki amaçlı olarak alınmış belgelerin dışında, çiftçi kayıt sisteminde yer alan bilgileri gösteren bir belgedir.ÇKS belgesi almak için Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine başvuru yapılabilir.
ÇKS İçin Gerekli Belgeler
Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine ÇKS için başvurmadan önce bazı belgelere ihtiyacınız olacaktır. ÇKS için gerekli olacak evraklar; Çks Kayıt Formu, boş C formu, kira kontratı,muvafakat-1, muvafakat-2, B formu olacaktır.Bu belgeleri tamamladıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz. ÇKS kayıt sorgulama işleminizi E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.E-Devlet üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için E-Devlet şifreniz olmalıdır. E-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine kimliğiniz ile birlikte giderek E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz.E-Devlet şifrenizi almak için 2 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. E-Devlet şifresi kişiye özeldir bu nedenle size kapalı bir zarf içinde verildiğinden emin olmalısınız ve E-Devlet şifrenizi kimse ile paylaşmamalısınız.