Sorgulamalar artık tek çatı altında!

DGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), her yıl ÖSYM tarafından bir defa gerçekleştirilir. Ön lisans eğitimini lisans eğitimine tamamlamak isteyenler, DGS’ye girecekler. DGS bu yıl 8 Temmuz 2018 tarihinde yapılacaktı ancak erken seçim nedeni ile sınav tarihi ertelendi. Sınava girecek olan adaylar, sınav öncesinde ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden sınav giriş belgelerini alacaklar.

DGS Ne Zaman Yapılacak?

2018 DGS için başvurular, 16-24 Mayıs tarihlerinde alındı. ÖSYM tarafından açıklanan 2018 sınav takvimine göre DGS 21 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. DGS sonuçlarının ilan edilmesi ile de adaylar için tercih süreci başlamış olacak.

DGS’de Kaç Soru Sorulacak?

81 il merkezinde gerçekleştirilecek olan DGS’de adaylara sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden 120 soru sorulacak. Sorular çoktan seçmeli olacak ve adaylara sorular için 150 dakika da süre verilecek. Sınavda yapılacak olan 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecek. Kılavuzda yer alan açık öğretim lisans programları için tercih yapmak isteyen adayların, DGS’ye girmesi gereklidir.

Sınava Giderken Adayların Yanında Bulundurması Gerekenler

Sınavda adayların yanında bulundurması gerekenler;

  • T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport
  • 2018 DGS sınav giriş belgesi; Sınava girecek olan adaylar, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifrelerini kullanarak sınav giriş belgelerini alabilirler. Sınav giriş belgesi yazıcıdan siyah-beyaz ya da renkli olarak çıkartılabilir. Belgede adayın fotoğrafın bulunmasına dikkat edilmesi gerekir. Sınav giriş belgeleri genel olarak ÖSYM tarafından sınav tarihinden yaklaşık bir hafta öncesinde yayınlanır. DGS sınav giriş belgesi adayın sınava hangi bina, salon ve sırada gireceğini belirtir. Aksi bir yerde sınava girilmesine izin verilmez. Aday sınav günü giriş belgesini yanında bulundurmazsa, sınav binasına giriş için izin verilmez.

Bu belgeleri noksansız şekilde sınav günü yanında bulundurmayan adaylar, mazereti ne olursa olsun sınava alınmaz. Bir aday bu belgeleri yanında bulundurmadığı halde sınav koordinatörü, ÖSYM temsilcisi ya da sınav görevlisi, bina görevlisi kararı ile herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile bu adayın sınavı geçersiz olarak sayılır.

Sınav başlangıç saati de adaylar için önemlidir. Sınav saatinden önce gelinmesi, gerekli kimlik ve güvenlik kontrollerinin zamanında yapılması için yararlı olur. Sınava geç kalan adayların sınav binalarına girişlerine de izin verilmez. Sınav salonundan, sınav esnasında sebebi her ne olursa olsun çıkan adayların sınavları geçersiz sayılır ve adayın sınav binasından çıkışına da bir süre izin verilmez. Sınava girecek olan adayların ÖSYM tarafından belirlenen kurallara dikkat edilmesi ve uyulması gerekir. Aksi halde kurallara uymayan adayların sınavları da geçersiz olarak sayılır.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.