Sorgulamalar artık tek çatı altında!

Emekli Sandığı Maaş Bordrosu

Emekli sandığına bağlı olarak çalışan bireyler bir müddet çalışıp belli kurumlara prim yatırırlar bu primlerin yeterli şekilde belirtilen zamanda yatırılıp bitirilmesi sonucunda kişi emekli olur. Emekli sandığından emekli maaşı almaya başlar işte bu maaşın ayrıntılarını gösteren aylık çizelgedir. Bu konuda şuna da değinmek gerekir ki maaş bordrosu ile ücret bordrosu farklı şeylerdir. Ücret bordrosu çalışanın her ay aldığı kesintisiz maaştır. Ancak maaş bordrosu basitçe anlatmak gerekirse maaşın vergi ve kesintileri sonrası kalan ücrettir. Emekli Sandığı Maaş Bordrosu aynı zaman da 4c maaş bordrosu anlamına da gelmektedir.

 E Devlet Üzerinden Emekli Sandığı Maaş Bordrosu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Peki Emekli Sandığı Maaş Bordrosunu nasıl alacağız? Önceleri bu işlem çok uzun ve meşakkatli İken şimdiler de e-devlet üzerinden kolayca ve zahmetsizce yapılabiliyor. E -devlet sistemini kullanmak için de bir e – devlet şifresine ihtiyacınız var. E – devlet şifresini PTT lerden belli bir ücret karşılığı temin edebiliyorsunuz. Kişisel bir şifre olduğu için T.C. kimlik numarasıyla alıyorsunuz kişiye özel ve önemli işlemler yapıldığı için mümkün olduğunca kimseyle paylaşılmaması gerekir. Ancak sisteme iki ayda bir kere girmeniz gerekiyor eğer son iki ayda giriş yapmadıysanız tekrar şifreye ihtiyacınız olacak ki bu da sizin tekrardan bir ödeme yapacağınız anlamına geliyor. Eğer almak istediğiniz Emekli Sandığı Maaş Bordrosu değil de kamu çalışanları için maaş bordrosu ise bunu da Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu e – bordro sistemi üzerinden yapmanız gerekiyor.
E – devlet üzerinden emekli sandığı maaş bordrosu sorulama işlemini kademe kademe anlatacak olursak öncelikle arama motoruna ‘’emekli sandığı maaş bordrosu sorgulama’’ yazıp aratıyoruz ilk çıkan sonuçta ‘’4c emekli aylık bilgisi’’ bölümüne tıklıyoruz oradan sisteme girmiş oluyoruz. Açılan sayfaya TC kimlik numaranızı ve E – Devlet şifrenizi girip “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklıyoruz. Sorgulama işlemini tamamlıyoruz.
Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı e-bordro sisteminden giriş yapmak içinse arama motorunuza ‘’e – bordro sorgulama’’ yazarak aratıp sisteme giriyoruz bize yöneltilen TC kimlik numarası, memuriyet sicil no, emekli sicil no, yıl, ay ve istihdam tipi sorularını cevaplayarak sorgulama işlemini yapıyoruz. Bu terimleri açıklayarak bu bölümlere ne yazılacağını daha iyi anlatacağım öncelikle pek bilinmeyenlerden başlayalım. Memuriyet sicil no: basitçe anlatırsak atandığınız ilin size verdiği numaradır diyebiliriz. Emekli sicil no: emekli sandığının bize verdiği numaradır. Ancak bir çok insan emekli sicil no’yu nasıl alacağını bilmiyor şimdide bu konuyu irdeleyelim.
Emekli sicil numarası nasıl alınır ? yine kademeli bir şekilde ele alıyoruz. İlk olarak yazı bitimin de vereceğimiz linki kullanarak E – Devlet Kapısına şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra E – Hizmetler kısmından ( 4C Sigortalı Tescil Kaydı ) bölümüne giriş yapıyoruz. Karşımıza gelecek olan ekranda bilgilerimizi doğru ve eksiksiz girdikten sonra kolaylıkla sicil numarası sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyoruz. Böylece emekli sicil numarasını elde ediyoruz ve e – devlet üzerinden Emekli Sandığı Maaş Bordrosunu alıyoruz.
E – devlet üzerinden giriş yapıldığı için artık tüm detaylar gözler önünde ancak yinede kendimizde hesaplayıp aklımızdaki soru işaretlerinden kurtulmak istiyorsak SGK ‘nın sayfasında online olarak hesaplama işlemlerini yapabiliyoruz.  ‘’SGK 4C(Kamu Çalışanları) İkramiye ve Maaş Hesaplama’’  sistemi üzerinden yapmak için yazı bitimindeki bağlantıyı açıyoruz.

Ekran Alıntısı

SGK 4C(Kamu Çalışanları) İkramiye ve Maaş Hesaplama uygulamasını kullanmak için; sırasıyla derece, kademe, ek gösterge, makam temsil görev tazminat göstergesi, hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı, ikramiye yılı, aylık tarihi, pay, payda, kad. Taz. Ek gösterge sorularını eksiksiz ve hatasız tamamlıyoruz hesapla butonuna tıklıyoruz ve hesaplama işlemimiz tamamlanmış oluyor.

E Devlet Üzerinden Emekli Sandığı Maaş Bordrosu Sorgulaması Yapmak İçin Lütfen TIKLAYINIZ!

SGK 4C(Kamu Çalışanları) İkramiye ve Maaş Hesaplama Uygulamasını Kullanmak İçin Lütfen TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.