Sorgulamalar artık tek çatı altında!

Emeklilik Tarihi Hesaplama

Her çalışan birey, çalışmalarının karşılığı olarak, emekli olmak istemektedir. Bu kapsamda ise kişilerin emeklilik şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Emeklilik şartlarını yerine getirmiş olan her birey emekli olabilir ve emekliliğin sizlere sağlamış olduğu faydalardan yararlanabilir. Bu kapsamda ise kişilerin belli bir miktar prim ödemeleri ve belirtilen yaşı doldurmaları gerekmektedir.

Ancak bu şartları tamamlamanız veya kısmen tamamlamanız ile birlikte kişilerin en çok merak ettiği sorulardan birisi ortaya çıkmaktadır. O da ne zaman emekli olabilirim sorusudur. Bizlerde bu yazımızda sizlere bu gibi soruların yanıtlarını verecek ve emeklilik tarihi hesaplama işleminizin nasıl olduğunu açıklayacağız.

Emeklilik tarihini hesaplama işlemini yapmak istiyorsanız, bu işlemi online bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için ise, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bizlere bu anlamda sunmuş olduğu uygulamaları kullanmaktayız. Bu sayede kurumlara giderek kuyruklarda beklemenize gerek kalmadan işlemlerinizi dakikalar içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Bu sunulan uygulamaları haftanın 7 günü 24 saat kullanabilirsiniz.

Emeklilik Tarihi Hesaplama İşlemini Nasıl Yapabilirim?

Emeklilik tarihi hesaplama işleminizi yapmak istiyorsanız, bunu bağlı olduğunuz kuruma göre yapmanız gerekmektedir. Bu kapsamda SSK’lı olan kişiler 4A, BAĞ-KUR’lu bireyler 4B ve Emekli Sandığı’na bağlı olan kişiler ise, 4C kapsamında işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

SSK Emeklilik Tarihi Hesaplama

SKK’ya bağlı olan bireylerin emeklilik tarihi hesaplamaları için ilk olarak yazının altında bulunan ilgili bağlantı adresine tıklamaları gerekmektedir.

Açılan sayfa üzerinde ise sizden istenmekte olan bilgileri doğru ve eksiksiz bir biçimde girmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler ise;

  • Cinsiyetiniz
  • Doğum Tarihiniz
  • Hizmete Başlama Tarihiniz
  • Malüliyetiniz Var mı ?
  • Erken Yaşlanma Var Mı?

Bu işleminizin ardından “Mevcut Bilgileriniz” kısmında da doldurmanız gereken bazı bölümler bulunmaktadır. Bunlar ise;

  • SSK Prim Ödeme Gün Sayınız
  • Diğer Sandıklara Ait Gün Sayınız
  • Askerlik/Sanatçı Gün Sayınız
  • Fiili Gün Sayınız
  • Yurtdışı Gün Sayınız
  • 3600 Günün Doldurulduğu Tarih

Bu bilgilerinizi girmeniz ile birlikte sayfanın sonunda bulunan “Gönder” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Adsız

Gerçekleştirmiş olduğunuz bu işlemlerden sonra SSK yani 4A’ ya bağlı olan kişiler emeklilik tarihlerini kolaylıkla hesaplayabileceklerdir.

SSK Emeklilik Tarihi Hesaplama İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

BAĞ-KUR Emeklilik Tarihi Hesaplama

BAĞ-KUR’a bağlı olarak çalışan bireylerdenseniz, yani priminizi kendiniz ödüyorsanız bu anlamda sizler için farklı bir hesaplama uygulaması kullanılmaktadır. Bu kapsamda ilk olarak yazımızın sonunda bulunan ilgili bağlantı adresine tıklamanız gerekmektedir. Açılan ekran üzerinde, “Emeklilik Bilgileri” bölümden yer almakta olan emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerini giriniz. Ardında ise, “Özel Durum Bilgileri” bölümünde yer alan maluliyet var mı, varsa derecesi, erken yaşlanma var mı ve bakıma muhtaç malul çocuğunuz var mı gibi bilgi girişlerinizi yapınız. Son olarak ise yurt dışı borçlanması yaparak emekli olmak istiyorsanız ilgili bölüme bilgisini girmeniz gerekmektedir.

Tüm bu bilgi girişleriniz ile birlikte “Tamam” butonuna tıklayınız.

Adsız

BAĞ-KUR Emeklilik Tarihi Hesaplama İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Emekli Sandığı Emeklilik Tarihi Hesaplama

Emekli Sandığı kapsamında hesaplama işlemlerinizi yapmadan önce, sigorta bilgilerinize sahip olmanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonra yazımızın sonunda bulunan ilgili bağlantı adresine tıklamanız gerekmektedir. Açılan ekran üzerinden bilgi girişleriniz ve hesaplamalar hakkında bilgiler ve kurallar bulunmaktadır. Bunları dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz.

Hesaplama ekranında ise,cinsiyetinizi , doğum tarihinizi gün, ay, yıl olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamadan sonra 23 Mayıs 2002 tarihine kadar kaç gün SSK’lı olduğunuzu ve 23 Mayıs 2002 sonrası kaç gün SSK’lı olduğunuz bilgilerinizi giriniz. Sigortanızın başlangıç ve bitiş tarihini gün ay, yıl şeklinde giriniz. Ardından hizmet türünü seçiniz. Tüm bunların sonunda ise, “Hesapla” butonuna basmanız gerekmektedir.

Adsız

Bu işlemleriniz sonucunda emekli olacağınız tarihi öğrenebilirsiniz.

Emekli Emeklilik Tarihi Hesaplama İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.