Sorgulamalar artık tek çatı altında!

FAKTÖRİYEL HESAPLAMA

Yazımızda sizlere faktöriyel hesaplama işlemininizi nasıl yapacağınız hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızda sizlere verecek olduğumuz bu bilgiler yardımı ile sizlerde faktöriyel hesapla işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

İlk olarak faktoriyel kavramının ne olduğunu açıklayacak olursak, faktöriyel kısaca, matematikte sağ tarafına ünlem işareti konulmuş sayıya verilmekte olan isimdir diyebiliriz. Buna ek olarak, Gamma Fonksiyonu’nun tam sayılarla sınırlanmış özel bir ifade biçimidir.

Faktöriyel Hesaplama İşlemini Nasıl Yapabiliriz?

Faktöriyel hesaplama işleminizi farklı yollarla gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yazımızın devamında sizlere verecek olduğumuz hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Hesaplama aracına sizden istenmekte olan bilgileri doğru ve eksiksiz bir biçimde girmeniz ile birlikte faktöriyel sonucunuzu kolaylıkla bulabilirsiniz.

[faktoriyelHesaplamaAraci]

Faktöriyel hesaplamınızı yaparken, verilmiş olan fonksiyonda, pozitif tam sayının kendisinden önceki bütün tam sayılarla 1’e inilinceye kadar çarpılması sonucunda elde edilen çarpımı göstermektedir. Bu durumda size verilen fonksiyondaki tüm sayıları teker teker çarpmanız gerekmektedir.

Faktöriyel hesaplama işleminizi bir örnek yardımı ile açıklayacak olursak eğer,

2! = 2 x 1 = 2

3! = 3 x 2 x 1 = 6

4! = 1 x 2 x 3 x 4 = 24 örneğini verebiliriz.

Faktöriyel hesaplama işleminizi bilgisayar üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Bilgisayar üzerinden yapacak olduğunuz işlemlerinizde hesaplayabileceğiniz en büyük sayı 170 sayısıdır. Daha büyük sayıların faktöriyelini hesaplamak için özel yazılım veya matematik programlarını bilgisayarınızda olması gerekmektedir. Eğer 170 sayısından daha büyük bir sayının faktöriyelini almak isterseniz veya bu sayıyı dört işleme tabi tutarsanız bu sayfada Infinity (sonsuz) şeklinde bir değer bulacaksınızdır.

Yazımızda sizlere vermiş olduğumuz bu bilgiler kapsamında sizlerde, faktöriyel hesapla işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunlara ek olarak dilerseniz yazımızdaki hesaplama aracı, dilerseniz bilgisayarınız ile birlikte dilerseniz vermiş olduğumuz bilgiler kapsamında 4 işlem ile birlikte rahatlıkla yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.