Sorgulamalar artık tek çatı altında!

GEBELİK HAFTASI HESAPLAMA

Hamile bayanların en çok merak ettiği konuların başında, gebelik haftası hesaplaması gelmektedir. Bu kapsamda bu yazımızda sizlere gebelik haftası hesaplama işlemlerinizi nasıl yapmanız gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızın devamında sizlere verecek olduğumuz bu bilgilerle birlikte, sizlerde gebelik haftası hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Gebelik haftası hesaplamalarda yaşanmakta olan sorunların en başında, 1 ayın tam 4 hafta olmamasından kaynaklanmaktadır. Gebelik haftası hesaplama da 1 ay 4 hafta 3 gün sürmektedir. Bu kapsamda, hesaplamalar ay olarak değil haftalık olarak yapılmaktadır. Gebelik süresi toplamda 40 hafta olmaktadır.

Gebelik Haftası Hesaplama İşlemini Nasıl Yapabilirim?

Gebelik durumunuzu hesaplama işleminizi yapmak için yazımızın devamında bulunan hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

[gebelikHaftasiHesaplamaAraci]

Gebelik döneminde haftalık hesaplamanıza göre,

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık

8-9 hafta tamamlandığı zaman 2 ay

12-13 hafta tamamlandığı zaman 3 ay

16-17 haftalar tamamlandığı zaman 4 ay

20-21 haftalar tamamlandığı zaman 5 ay

24-25 haftalar tamamlandığı zaman 6 ay

28-29 haftalar tamamlandığı zaman 7 ay

32-33 haftalar tamamlandığı zaman 8 ay

36 hafta tamamlandığı zaman 9 ay bitmiş olmaktadır ve son aya girilmektedir. (Bu hesaplamalar kapsamında, doğum 9 ay değil 10 ay gibi olmaktadır.)

40 hafta tamamlandığı zaman ise, 9 ay 10 gün denilen yani toplamda 280 gün tamamlanmış olmaktadır ve bu da 40 hafta etmektedir.

Bazı durumlarda ise, doğum 41. haftada meydana gelmektedir. Bu durumda ise, son reglinize göre hesaplama işlemi yapılmaktadır. Ancak genel olarak, doğumların çoğu 38-40 hafta arasında gerçekleşmektedir.

Ultrason İle Hesaplanan Gebelik Haftasının Farklı Oması

Yapılan ultrason hesaplaması ile, hamileliğin ilk aylarında transfer tarihi (normal gebeliklerde son adet tarihi) ile hesaplanan hamilelik haftası ultrason aracılığı ile hesaplanan hamilelik haftası ile aynı sonuçları vermemektedir. İkisi arasında, 1 ya da 2 hafta fark olabilmektedir. Ancak bu pek bir sorun teşkil etmez. Çünkü anne adayının doktoru her 2’sininde sonuçlarına bakarak hamileliğin kaçıncı ayında olduğunu hesaplayabilmektedir.

Normal hesaplamalar ve ultrason hesaplaması sonucunda fark var ise, ultrasonda bebek daha büyük ya da küçük görünüyor ise, bu farkın önemli derecede olup olmadığı konusunda anne adayı doktorundan bilgi alarak hareket etmelidir.

Yazımızda sizlere vermiş olduğumuz bu bilgiler kapsamında, gebelik haftası hesaplama işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.