Sorgulamalar artık tek çatı altında!

HGS ve OGS Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası Nedir?

Ülkemizde ve özellikle İstanbul’da köprülerden geçişler bir bedel karşılığında gerçekleştirilmektedir. Bunun dışında yine kullanımı ücretli olan otoyollar da mevcuttur. Buralardan geçerken yapılan ödeme esnasında meydana gelen yoğunluğun önüne geçmek için Otomatik Geçiş Sistemi, ardından da Hızlı Geçiş Sistemi uygulamaları başlatılmıştır. İki sistem de aynı amaca hizmet etmekte ancak ufak farklılıklar taşımaktadır. Aracı olan herkes için OGS ya da HGS kullanımı bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu yüzden, tüm sürücülerin kullandıkları geçiş sistemi hakkında cihaz elde etme, bakiye yükleme, müşteri merkezi ile iletişim sağlama gibi bilgilere hakim olmaları gerekmektedir.

OGS Nedir?

OGS, yani Otomatik Geçiş Sistemi, köprü ve ücretli otoyollardan geçerken gereken ücretin otomatik olarak ödenmesini sağlayan bir uygulamadır. Araçların genel olarak ön camına yerleştirilen OGS cihazları, araçların köprülerde ve otoyollarda ilgili gişelerden kolaylıkla geçmesini sağlar. Gişelerden geçilirken önceden cihaza yüklenmiş olan paradan geçiş ücreti otomatik olarak çekilir. Araçlar bu geçiş sisteminde 5 sınıfa ayrılır ve değerlendirmeler bu sınıflara göre yapılır. Bu sınıflandırma AKS aralığı ve adedine göre yapılmaktadır.

OGS’ye üye olmak için yetkili bankaların yetkili şubelerine gidilmeli ya da internet bankacılığı üzerinden başvuruda bulunulmalıdır. Yetkili bankalar ve ilgili linkler aşağıdaki gibidir:

  • Ziraat Bankası: https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/odemeler/trafik-islemleri/otomatik-gecis-sistemi-ogs
  • Vakıfbank: https://www.vakifbank.com.tr/otomatik-gecis-sistemi-ogs.aspx?pageID=141
  • İş Bankası: https://www.isbank.com.tr/TR/bireysel/diger-hizmetler/ogs-hgs/Sayfalar/ogs-hgs.aspx
  • Denizbank: https://www.denizbank.com/bankacilik/bireysel-bankacilik/odemeler/ogs.aspx
  • Garanti Bankası: https://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/odemeler_ve_hizmetler/odemeler/hgs_ve_ogs_odemeleri.page

OGS cihazları, yetkili bankalar tarafından belirlenen 40-60 TL bedel karşılığında temin edilebilmektedir. Cihazların garanti sürelerini yine bankalar belirlemektedir. Ziraat Bankası ve Garanti Bankası 3 yıl, İş Bankası 4 yıl, Vakıfbank ve Denizbank ise 5 yıl garanti kapsamı sunmaktadır. Bankalar, arızalanan cihazları garanti kapsamında ise ücret talep etmeden değiştirmektedir. Arızalanan cihazlar garanti kapsamında değil ise OGS cihazının yeniden temin edilmesi gerekir.

OGS hesabında geçiş ücretini karşılamaya yetecek kredi bulundurulması zorunludur. Bu nedenle kredinin yetersiz olmaması adına OGS hesaplarına kredi kartlarından otomatik ödeme talimatı verilmesi iyi bir seçenek olabilir. Aksi halde OGS hesap bakiyesinin devamlı olarak takip edilmesi gerekir. OGS hesabında geçiş için yeterli bakiye bulunmuyorsa, sıfır bakiyenin altında kalan hesaplar banka tarafından iptal edilir ve kara listeye alınır. Hesap iptalinden sonra geçiş yapıldığında ise geçiş ücreti 5 kat cezalı olarak talep edilir.

OGS yüklemelerinizi cihaz temin ettiğiniz banka aracılığı ile yapabilirsiniz.

OGS Müşteri hizmetleri numarası: 0 850 460 60 60‘tır. Bu numarayı arayarak müşteri temsilcisine bağlanabilir ve her türlü sorgulamanızı yapabilir; itiraz ve şikayet taleplerinizi iletebilirsiniz. Aynı zamanda Karayolları’nın ilgili biriminin e-mail adresi olan ogs@kgm.gov.tr‘ye mail de gönderebilirsiniz.

OGS Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Öncelikle; e-devlet sistemine giriş yapabilmek için PTT şubelerinden T.C. kimlik numaranız ile e-devlet şifrenizi almanız gerekmektedir. Ancak şifreniz yoksa da mobil imza, e-imza, T.C. Kimlik kartı ve internet bankacılığı seçenekleri ile de sisteme giriş yapmanız mümkün.

  • Aşağıda paylaştığımız bağlantıya tıklayarak e-devlet sisteminin kimlik doğrulama sayfasını açın ve ilgili boşlukları doldurarak sisteme giriş yapın.

  • Arama bölümünden ‘Karayolları Genel Müdürlüğü’ şeklinde arama yapın. OGS’ye dair seçeneklere direkt olarak tıklayabileceğiniz gibi Karayolları’nın sayfasını da açabilirsiniz.

  • Karşınıza çıkan OGS seçeneklerinden yapmak istediğiniz işleme göre dilediğiniz bağlantıya tıklayabilirsiniz. Şikayet ve istek talebinde bulunabilir, bu istekleri takip edebilir, OGS hesabınızı ya da geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı sorgulayabilirsiniz.

  • OGS ihlali yapıp yapmadığınızı OGS ihlal bilgileri sorgulama formunu doldurarak öğrenebilirsiniz. Öğrenmek istediğiniz tarih aralığını girip ‘sorgula’ dediğinizde söz konusu bilgiler karşınıza çıkacaktır.

E-devlet sistemine giriş yapmak için TIKLAYINIZ!

HGS Nedir?

HGS, yani Hızlı Geçiş Sistemi de köprü ve ücretli otoyollarda kolay geçiş için uygulanmakta olan bir sistemdir. Esasen 2000’lerin başında başlatılan OGS’nin alternatifi olması ve yerini alması için tasarlanmıştır. Ancak OGS de hala aktif olarak kullanılmaktadır. HGS’de araç sınıfları 6’ya ayrılır. Motosiklet de sınıflandırmaya dahil edilmiştir.

HGS’nin iki tip ürünü vardır. Biri kart, diğeri ise sticker veya etiketlerdir. Bu etiketler araçların ön camlarına yapıştırılır. Kart ve etiketlerde “akıllı çip” yer alır. Çiplerde araçla ilgili bilgiler bulunur. Böylece karışıklıkların önüne geçilmiş olur

HGS kartları ve etiketleri için PTT şubelerine, anlaşmalı bankaların şubelerine ve internet hizmetlerine, anlaşmalı büfe ve benzin istasyonlarına, sınır kapılarına, sistemin internet sitesine başvuru yapılabilir. Bunun için araç ruhsatı gereklidir. Kart ve etikete kontör yüklemesi yapılması için ise sürücünün T.C. kimlik numarası ya da aracın plaka numarası talep edilmektedir.

HGS bakiyesi de OGS bakiyesi gibi önemlidir, takip edilmesi gerekir. HGS borç sorgulama telefon numarası: 444 1 788’dir. Bu numara PTT yönetiminde olup HGS çağrı merkezi olarak aktiftir ve istenen bilgiler bu numaradan edinilebilir.

HGS müşteri hizmetleri telefon numarası: 0 850 460 60 60‘tır. HGS itiraz telefon numarası olarak da bu numara aranıp HGS müşteri temsilcisi ile irtibata geçilebilir.

HGS Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Öncelikle; e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı seçeneklerinden biriyle sisteme giriş yapın.

  • Sonrasında arama bölümünden ‘HGS’ yazarak, çıkan sorgulama seçeneklerinden dilediğinizi tıklayabilirsiniz. PTT kart ya da posta çeki sahibiyseniz PTT Bank internet bankacılığını kullanabilir ve HGS hesabınıza yükleme yapabilirsiniz.

HGS Bakiye Sorgulama

HGS Kaçak Geçiş İhlali Sorgulama

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.