KPSS Başvurusu
Kamu personeli olarak çalışmak isteyen herkesin dört gözle beklediği KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın başvuruları yaklaşıyor. Yılda bir ya da 2 yılda bir şeklinde yapılan sınav kamu personeli olmak isteyen herkes için büyük önem taşımaktadır. Genel Yetenek, Genel Kültür, Yabancı Dil, Eğitim Bilimleri, Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere 14 ayrı daldan oluşan sınavda Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarına her adayın girmesi mecburidir. Bununla beraber KPSS içinde A ve B şeklinde ayrılır. KPSS-A her yıl yapılan bir sınavdır. A grubu meslekler için KPSS-A sınavına girilmelidir. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılıkları gibi kadrolar A grubu olarak adlandırılır. Bu gruptan alınan puanlar 2 yıl geçerlidir. KPSS-B sınavı ise 2 yılda bir yapılmaktadır ayrıca lisans ve lise- önlisans olarak ikiye ayrılır. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe gibi tüm lisans kadroları KPSS-B kadrolarındandır.
10 Mayıs 2018 Perşembe günü başlayacak olan başvurular 21 Mayıs 2018 tarihinde son bulacak. Kamu Personel Seçme Sınavı, lisans düzeyi için (Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak ve sınav sonuçları 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacaktır. KPSS Lisans Alan Bilgisi, 28-29 Temuz 2018 tarihinde gerçekleşecek ve sınav sonuçları 31 Ağustos 2018’de duyurulacaktır. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) ise 5 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak ve sınav sonuçları 31 Ağustos 2018 tarihinde duyurulacak. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 22 Nisan 2018’de gerçekleştirilecek ve sonuçları 17 Mayıs 2018’da ilan edilecektir. EKPSS için başvurular 6 Şubat’ta başladı ve 21 Şubat tarihinde sona erdi. KPSS önlisans düzeyi 4 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşecek, sonuçlar 29 Kasım 2018’de açıklanacak. KPSS ortaöğretim düzeyi 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek ve sınav sonuçları 8 Kasım 2018 tarihinde duyurulacaktır.
KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?
KPSS başvurunuzu yapmak için yapmanız gereken 3 adım bulunmaktadır. Bunlar genel anlamda kaç oturuma girileceğinin belirlenmesi, sınav ücretinin ilgili bankalara yatırılması, başvuru yapılması olarak sıralanabilir.
- Kaç oturuma girileceğinin belirlenmesi için B grubu, A grubu, Öğretmenlik, Din hizmetleri, Polislik bölümlerinden hangisiyle ilgilenildiğine göre değişiklik gösterir.
- Girilecek oturum sayısı belirledikten sonra sınav ücretinin yatırılması gerekmektedir. Bunun için gireceğiniz toplam oturum sayısını 40 TL ile çarparak ortaya çıkan ücreti bankalara yatırmalısınız. Bunun için direk bankaya gitmeyi ya da internet bankacılığını kullanmayı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda ÖSYM’nin sitesindeki Ödemeler kısmından kredi kartı ya da banka kartınızla da ödeme yapabilirsiniz.
- Başvuru yapılması kısmında da bir kaç seçeneğiniz bulunmaktadır. Başvuru merkezine giderek bizzat başvurmayı, internet üzerinden online başvurmayı ya da posta ile başvuru yapmayı tercih edebilirsiniz. Aşağıda bağlantısını bulabileceğiniz ÖSYM sayfası üzerinden hem daha detaylı bilgi alabilir hem de başvurunuzu yapabilirsiniz.
Polislik sinavlarina basvurmak istyom lise mezunuyum ne yapmam qerekiyo
NİYE BU İŞ E DEVLETDEN OLMUYOR ne işe yarıyor
insanları kuyruk peşinde koşturuyorlar 55 tl sınav ücretini yatıralım e devlet den başvuru yapalım
o zaman insanlar sırada beklemeyecekler
ben nuray kpss sınavına girmek istiyorum ne zaman tarihler ve nereye başvuracam yardım