OGS BORÇ SORGULAMA
Otomatik Geçiş Sistemini (OGS) kullanıyorsanız ve bu sistemden geçerken geçiş ihlali yapmış iseniz bu geçiş ihlalini sanal ortamdan yararlanarak bulabilirsiniz. Bu geçiş ihlallerini sorgulamak için ilk olarak yazının sonunda yer alacak olan linke tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfada araç plaka no alanına geçiş ihlali yapıp yapmadığını merak ettiğiniz aracın plaka numarasını giriniz. Plaka numarasını doğru olarak girmeniz oldukça önemlidir. Keza ilgili alana yanlış plaka kodu girerseniz araç hakkında yapmış olduğunuz OGS borç sorgulama işlemi yanlış gerçekleşmiş olacaktır.
Aracın plaka numarasını girdikten sonra sorgula butonuna basınız. Sorgula butonuna bastıktan sonra aşağı kısımda açılacak olan bölümde aracınız üzerinde herhangi bir geçiş ihlali olup olmadığını öğrenebilir ve OGS borcunuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Gördüğünüz gibi OGS sistemine bağlı olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren OGS borç sorgulama işlemi ile birlikte sizde çok rahat ve kolay bir şekilde sistemden geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı ya da buna bağlı olarak borcunuzun var olup olamadığını öğrenebilirsiniz.
Tüm bu işlemleri yapmak için ilk olarak yazının sonunda yer alacak olan linke tıklayınız. Daha sonra ise yazının içinde bahsettiğimiz yolları takip ederek OGS borç sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için size lazım olacak tek bilgi borç sorgulaması yapacağınız aracın plaka numarasıdır. Sadece plaka numarası ile artık sizde OGS’ ye bağlı olarak geçiş ihlali yapıp yapmadığınız ve borcunuzun olup olamadığı öğrenebilirsiniz.
OGS Borç Sorgulama İçin TIKLAYINIZ!
OGS Borç Ödeme
OGS yani Otomatik Geçiş Sistemi, ülkemizde sık sık kullanılan köprü ve otoyollarda geçiş ücretini tahsis eden sistemlerden biridir. Araçları ile bu sistemden geçmek isteyenler, anlaşmalı bankalardan ya da PTT şubelerinden gereken başvuruyu yapmalıdır. OGS üyelik işlemlerinizi ilk olarak PTT şubelerinden tanımlamanız gerekmektedir. Daha sonra arabanızın ön camına yapıştırmanız için size verilen çipi almalısınız. Bu çip ile birlikte bu yollardan geçtiğinizde aracınız tanımlanır ve bağlı olan hesabınızdan para tahsis edilir. Fakat dikkat etmeniz gereken bir husus vardır. Eğer aracınızda bulunan çipin içindeki bakiyeyi unutursanız, normal geçiş ücretinden daha fazla ödeme yapmanız gerekecektir. Ödemeniz gereken miktar 11 katına çıkacaktır. OGS kartınız üzerinden otomatik ödeme talimatı verirseniz böyle bir duruma düşmekten kurtulabilirsiniz. OGS borç ödeme işleminizi anlaşmalı bankalar üzerinden yapabilirsiniz. OGS borç ödeme için anlaşmalı bankalar listesi şöyledir;
- Ziraat Bankası
- Vakıfbank
- Türkiye İş Bankası
- Denizbank
- Garanti Bankası
- Yapıkredi Bankası
- Akbank
Bu bankalar aracılığı ile OGS borç ödeme işleminizi yapabilirsiniz. Her banka için ayrı işlem yapmanız gerekecektir. Ayrıca fiyatlar bankalara göre farklılık göstermektedir. Fiyatlar 40-60 TL arasında değişmektedir.