Sorgulamalar artık tek çatı altında!

2022 ENGELLİ MAAŞI SORGULAMA

Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde sıkıntı çekememesi ve toplumdan uzaklaşmaması için onlara hayatı daha kolay ve daha yaşanabilir hale getirmemiz gerekir. Bu vatandaşların topluma kazandırılması ülkemizde yaşayan tüm bireylerin sorumluluklarından birisidir. Bu durumu onlar için problem olmaktan çıkartıp daha rahat yaşayabilmeleri için devlet bu konuda üzerine düşen görevi pek çok çalışma ile yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu düzenlemelerden biri olan 2022 engelli maaşı ile engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak için yapılan desteklerden biridir. 2022 engelli maaşı sorgulama işlemi ile maaş sorgulamanızı kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Ayrıca kaza sonucu iş görmezlik durumunda gelen kişiler ya da hastalık durumunda çalışamaz halde olan kişiler gibi vatandaşlara engelli maaşları gibi devletin verdiği bu desteklerden yararlanabilirler. 2022 engelli maaşını sorgulama işleminden önce engelli vatandaşlar için doktorlar tarafından belirlenen engellilik derecesi göz önünde bulundurularak engelli maaşı ayarlanır. Yine maaşın belirlenmesinde engelli vatandaşların ailelerinin gelirleri de rol oynamaktadır. Eğer engelli vatandaşımız 18 yaşından büyük ise o zaman kendi gelirinden ihtiyaçları, kirası, faturaları gibi ödemeleri düşülüp kalan miktara göre belirlenir. Çalışmayan ya da 18 yaşından küçük engelli vatandaşlarımız alacakları maaş belirlenirken aile gelirlerinden ödemeleri düşülüp yine kalan tutara göre belirlenir.

Engelli maaşı ile ilgili bu sorgulama işleminizi tek bir yöntem ile gerçekleştirebilirsiniz. SGK’nın resmi sitesi olan E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifresi ile rahatlıkla yapabilirsiniz. Yazımızın devamında 2022 engelli maaşı sorgulama işleminizi nasıl gerçekleştireceğinizi sizlerle paylaşacağız.

E-Devlet Sistemi Üzerinden 2022 Engelli Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen 2022 engelli maaşı sorgulama işlemi için öncelikle tüm E-Devlet işlemlerinde olduğu gibi E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Eğer E-Devlet şifreniz bulunmuyor ise size en yakın PTT şubesine giderek kimliğiniz ile birlikte başvuru yaptığınız takdirde başvurunuz sonucu 2 TL ücret karşılığında size özel bir zarf içerisinde E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi temin ettikten sonra yazımızın sonunda sizler için paylaştığımız bağlantı linkine tıklayınız. Açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.

4a 4b işgörmezlik ödemesi

Daha sonra T.C kimlik numaranız ve temin ettiğiniz E-Devlet şifrenizi giriniz.

işgöremezlik ödeme2

Son olarak “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız.

işgöremezlik ödeme3

Bu adımları uyguladığınız takdirde sistemi giriş yapmış olup E-Devlet sistemi üzerinden 2022 engelli maaşı sorgulama işleminizi tamamlamış olursunuz.

E-Devlet Sistemi Üzerinden 2022 Engelli Maaşı Sorgulama İşlemi İçin LÜTFEN TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.