Sorgulamalar artık tek çatı altında!

E-Nabız’a Giriş Nasıl Yapılır? E Devlet’ten E-Nabız ile Tahlil Sonuçları

Sağlık Bakanlığının yakın dönemde faaliyete aldığı sistemlerden birisi olan e-nabız, kişisel bir sağlık uygulaması olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada vatandaşlar sağlık durumlarına ilişkin detayları görüntüleyebilirler. Diğer taraftan e-nabız ebeveyn onayı ile anne ve babalar çocuklarına ait sağlık bilgilerini de görüntüleme şansına sahip olurlar. Sistemin getirdiği en büyük avantaj ise kişinin güncel sağlık durumu hakkındaki kapsamlı bilgilere hızlı bir şekilde ulaşabilmesi ve tek bir çatı altında aradığı tüm verileri görebilmesidir.

E-Nabız Nedir?

Sağlık Bakanlığı çatısı altında hizmet veren bir uygulama olan e-nabız, kişisel sağlık bilgilerinizi yönetebileceğiniz bir çeşit sağlık kaydı sistemidir. Bu sistem sayesinde muayene için yapmış olduğunuz hastane ziyaretlerinizi, reçetelerinizi, raporlarınızı, hastalıklarınızı, tahlil sonuçlarınızı, alerjilerinizi, aşı takvimlerinizi, ilaçlarınızı ve tarafınıza ait sağlıkla alakalı pek çok bilgiyi görüntüleyebilirsiniz.

E-Nabız Kayıt Olma İşlemi Nasıl Yapılır?

Eğer e-nabız sistemi için henüz üyelik oluşturmadıysanız internet üzerinden çok hızlı bir şekilde kayıt açabilirsiniz.

  • E-nabız için kayıt oluşturmak istiyorsanız ilk olarak bu bölümün en altında yer alan bağlantıya tıklayıp sistemin yer aldığı sayfayı açmanız gerekir.

  • E-nabız sayfasını açtıktan sonra karşınıza gelen ekranın sol alt bölümünde kırmızı renkli bir kutucuğun içerisinde “e-devlet üzerinden kayıt olun” yazısı yer alır. Bu yazıya tıklayın.

  • Bu bağlantıya tıkladıktan sonra e-devlet sisteminin giriş ekranı ile karşılaşacaksınız. Buradaki alanlara sırasıyla T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girin.
  • Daha sonra “sisteme giriş yap” yazısına tıklayın. Eğer e-devlet ile giriş hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyaç duyarsanız bir alt başlığı inceleyebilirsiniz.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra e-nabız kaydınız oluşturulacaktır. Burada e-devlet sisteminden çekilen kimlik bilgilerinize ek olarak sistem sizden bazı bilgiler isteyebilir. Bu bilgileri de gerekli alanlara girmeniz halinde daha kapsamlı bir e-nabız profili oluşturabilir ve daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

  • Sistem için kaydınızı oluşturduktan sonra ana sayfadaki giriş bölümüne T.C. kimlik numaranızı ve e-nabız şifrenizi yazarak e-nabız’a giriş yapabilirsiniz. Ayrıca e-devlet ve elektronik imza ile de sisteme giriş yapmak mümkündür.

E-nabız sistemine kayıt olmak ve giriş yapmak için TIKLAYINIZ!

E-Nabız Sistemine E-Devlet ile Giriş Nasıl Yapılır?

E-nabız sistemine e-devlet üzerinden giriş yapmak mümkündür.

  • E-nabız sistemine e-devlet aracılığıyla giriş yapmak için ilk olarak bu bölümün en altında yer alan bağlantıya tıklayın.

  • Sisteme giriş yapabilmek için öncelikle “kimliğimi şimdi doğrula” yazısının yer aldığı mavi renkli butona tıklayın.

  • Kimlik doğrulama işleminin gerçekleşmesi için bu aşamada giriş sayfasındaki ilgili boşluklara sırasıyla T.C. kimlik numarasının ve e-devlet şifresinin girilmesi gerekir. Bu bilgileri doğru bir şekilde yazdıktan sonra “sisteme giriş yap” yazısına tıklayabilirsiniz.
  • Eğer henüz bir e-devlet parolası edinmediyseniz mesai günleri ve saatleri içerisinde ikamet ettiğiniz konuma yakın bir alandaki herhangi bir PTT merkezine gidip yetkiliye kimlik kartınızı göstermek şartıyla şifrenizin içerisinde yazılı olduğu zarfı satın alabilirsiniz.
  • Şifrenizi unutmanız halinde ise “şifremi unuttum” butonuna tıklamanız durumunda sistemin sizden güvenlik gerekçesiyle istediği bazı kimlik bilgilerinizi girmeniz gerekir. Bu bilgileri girdikten sonra bir yakınınıza ait T.C. kimlik numarasını da yazmanız ve sistemde tanımlı cep telefonu numarasına gönderilen kısa mesajdaki güvenlik kodunu ilgili alana girmeniz gerekir. Eğer sistemde tanımlı bir cep telefonu numaranız yoksa bu işlemi gerçekleştirmek mümkün olmayacağından tekrar bir PTT iş yerine gidip yeni bir zarf satın almanız gerekir.

E-devlet şifresi ile ilgili tüm süreçler hakkında detaylı bilgi için: E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır, Yenilenir, Değiştirilir? Şifremi Unuttum!

  • Diğer taraftan giriş ekranındaki alternatif yöntemleri de kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu bölümdeki T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı, elektronik imza, mobil imza seçeneklerinden size uygun olan birini seçip sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-devlet sistemine giriş yöntemleri hakkında detaylı bilgi için: E-Devlet Kapısına Giriş – E-Devlet Giriş Nasıl Yapılır?

  • Bu aşamada ise e-devlet, sizi e-nabız sistemine aktarmak için tarafınızdan izin talep etmektedir. “Uygulamaya git” yazısının yer aldığı mavi renkli butona tıklayarak e-nabız sistemine aktarılmayı onaylamış olursunuz.

E-devlet aracılığıyla e-nabız sistemine giriş yapmak için TIKLAYINIZ

E-Nabız Şifre Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Şifresini hatırlamayan kullanıcılar e-nabız sisteminden şifrelerini sıfırlayabilirler.

  • Şifrenizi unutmanız halinde e-nabız sistemi için yeni bir şifre oluşturmak istiyorsanız ilk olarak bu bölümün en altında yer alan bağlantıya tıklayıp e-nabız sisteminin giriş sayfasına geçin.

  • Bu sayfada yer alan giriş bölümünün altında bulunan “şifremi unuttum” yazısına tıklayın.

  • “SMS onayı gönder” başlıklı bölümde ilgili boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve sisteme kayıtlı cep telefonu numaranızı girin ve “SMS gönder” yazısına tıklayın. Bu aşamadan sonra mesajdaki talimatları takip ederek yeni şifre oluşturabilirsiniz.

E-nabız sisteminden yeni şifre almak için TIKLAYINIZ

E-Nabız Tahlil Sonuçları Nasıl İncelenir?

  • E -nabız sistemi aracılığıyla tahlil sonuçlarınıza ulaşmanız mümkündür. Sistem, kurulduğu günden bu yana vatandaşların yaptırmış olduğu tahlillere ait sonuçları bünyesinde saklamaya devam ediyor.

  • Yukarıda anlatılan yöntemlerle sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen kişisel e-nabız sayfasındaki sol menüde yer alan “tahlillerim” bölümüne tıklayın.

  • Bu alanda tarafınıza ait sistemde kayıtlı tüm tahlil sonuçlarını görebilirsiniz. En sol bölümde tahlile konu işlemin adı, yanında tahlilin sonucu, devamında ise sonuç birimi, referans aralıkları, tahlil tarihi gibi detayları görüntülemek mümkündür.
  • Eğer listede size ait olmadığını düşündüğünüz bir tahlil bulunuyorsa “bu işlem bana ait değil” butonuna tıklayabilirsiniz.

Tahlil Sonuçları E-nabız Sistemine Ne Zaman Girilir?

Tahlil işlemlerinin gerçekleştirildiği sağlık kuruluşundaki personelin sonuçları dijital ortama aktarması ile birlikte sonuçları e-nabız sisteminde görüntülemek mümkündür. Fakat bazı noktalarda vatandaşlar “e-nabız tahlil sonuçlarını göremiyorum” şeklinde şikayetlerde bulunabiliyorlar, bu noktada tahlilin gerçekleştirildiği sağlık kuruluşu ile iletişime geçmek gerekir.

Tahlil ve laboratuvar sonuçları e-nabız sistemine ne zaman düşer, sonuçlar nasıl yorumlanmalı gibi konularda bilgi edinmek, sorgulama yöntemi hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için: MHRS Tahlil ve Laboratuvar Sonuçları Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Nabız Aile Hekimi Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Aile hekimini değiştirmek için de yukarıda anlatılan yöntemlerle sisteme giriş yapmak gerekir.

  • Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranı hafif bir şekilde aşağıya doğru kaydırın. Sol bölümde kişisel bilgilerinizin olduğu bir lacivert bölüm yer almaktadır. Bu alanın en altında “aile hekimi” başlığı bulunur. Bu başlıkta “aile hekimi değiştir” butonunu görebilirsiniz.

  • Bu butona tıkladıktan sonra karşınıza gelen sayfadaki listeden il ve ilçe seçimini yapıp sağlık ocağı ve aile hekimi seçiminizi gerçekleştirebilirsiniz. Burada yeşil renkle belirtilen aile hekimleri en az yoğun olanlar iken kırmızı renkle belirtilenler çok yoğun olduğu için yeni hasta kabul edemeyecek hekimlerdir. Sarı renkli aile hekimlerinin ise yoğunluğu orta derecedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.