Sorgulamalar artık tek çatı altında!

EKAP YASAKLILIK SORGULAMA

Gelişen teknoloji ile birlikte internetin kullanımı artmıştır. Artık internet üzerinden birçok işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür. Eskiden kurumları ziyaret ederek yaptığınız işlemler artık internet aracılığı ile yapılabiliyor.Eğer interneti işlemlerimizi hızlandırmak için kullanırsak oldukça önemli konularda tasarruf yapmış olacağız. İnternet üzerinden yapılabilen işlemler ile hem zamandan hem de paradan tasarruf etmeniz mümkündür. İnternetten yaptığınız işlemler oldukça kısa sürede gerçekleşir. Kurumları ziyaret ettiğinizde saatlerce sıra beklemeniz gerekecekken internet üzerinden online olarak işlemlerinizi yaptığınızda dakikalar hatta saniyeler içinde işleminiz yapılmış olacaktır. Bu nedenle internetin kullanımının daha pratik olduğunu söyleyebiliriz. İnternet üzerinden güvendiğiniz kurumların resmi sayfaları ile bilgilerinizi paylaşarak işlemlerinizi gerçekleştirmeniz mümkündür. Bu şekilde bazı bilgilerinizi paylaşarak, kurumlara gitmenize gerek kalmadan internet üzerinden birçok vatandaşlık işlemlerinizi, sorgulama ve arama işlemlerinizi, fatura ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yapacağınız işlemler için bazen kimlik bilgileriniz ya da kredi kartı bilgileriniz istenebilir, bu konuda biraz dikkatli olmanız gerekmektedir. Güvenilir olduğunu düşünmediğiniz siteler ile bu bilgilerinizi paylaşmamanız gerekmektedir. İnternet üzerinden işlemlerinizi yapabileceğiniz sistemler bulunmaktadır. Bu yazımızda bu sistemlerden biri olan EKAP  yani Elektronik Kamu Alımları Platformu’ndan bahsedeceğiz.

EKAP diye bilinen Elektronik Kamu Alımları Platformu, Kamu İhale Kurumu tarafında işletilen bir sistemdir.2010 yılından bu güne kadar kullanılmakta olan bu sistem kamu ihalelerini düzenleyen, minimum masraf ve sürede daha fazla firmanın katılımını sağlayan bir sistemdir. Bu sistemin kurulumu ile devlet ve firmalara çok büyük avantajlar sağlanmıştır.

Elektronik Kamu Alımları Platformu sistemine üyeliği olan firmalar tüm ülkede yapılacak olan ve kendi firmasıyla ilgili olan tüm ihaleleri görebilirler. Bu sistem sayesinde üyeliği olan firmalar ihaleleri ayrıcalıksız bir şekilde inceleyebilir ve uygun bulduğu ihaleye katılabilirler. Firmalar tüm ihalelere aynı şekilde girebilme hakkına sahiptir. Elektronik Kamu Alımları Platformu sistemi sayesinde ihaleyi veren firma, ihale türü, şehir gibi birçok ayrıntıya ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda yine sistemin vermiş olduğu hizmette hakkınızda yasaklılık var mı diye sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

EKAP yasaklılık sorgulaması  yapmak için yazının sonunda paylaştığımız linke tıklamanız gerekmektedir.

EKAP Yasaklılık Sorgulama Nasıl Yapılır?

EKAP yasaklı sorgulaması yapmak için ilk olarak ekap.kik.gov.tr adresini ziyaret ediniz ve aşağıdaki resimde kırmızı renk ile belirtilen sorgulama işlemleri yazısında bekleyiniz. Çıkan pencerede yasaklılık sorgulama yazısına tıklayınız.

pp

Yasaklılık sorgulama yazısına tıkladıktan sonra çıkan pencerede aşağıdaki gibidir. Kırmızı renk ile görselde belirtilen yasaklıların uyruğu, kayıtlı olduğu oda, vergi no, yasaklama süresi, yasaklayan kurum gibi alanları doldurup ara butonuna basınız.dd

Tüm alanları doldurduktan sonra bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ediniz ve  EKAP yasaklılık sorgulama işlemini bitirmiş olacaksınız.

EKAP Yasaklılık Sorgulama İçin TIKLAYINIZ!

EKAP Yasaklılık Listesi

İhalelere katılmada yasaklı olanların sorgulama işlemleri, EKAP üzerinde yer alan Sorgulama İşlemleri adlı menüde bulunan Yasaklı Sorgulama kısmından yapılabilmektedir. Eğer hakkında kamu davası açılmış kişiler sorgulama yapmak istiyorsa bu ekran üzerinden sorgulama işlemlerini yapabilmektedir. Sorgulama işlemi idarelerce yasaklılık teyit başvurusu yolu kullanılarak gerçekleştirilir.

EKAP yasaklılık listesine ulaşmak için EKAP ihale yasaklılık sorgulama yapmalısınız. EKAP yasaklılık sorgulama işlemi için EKAP resmi sitesinden yardım alabilirsiniz. EKAP yasaklılık sorgulama işlemi için sizden bazı bilgileriniz istenmektedir. Sizden istenen bilgilerden bahsedersek; yasaklıların uyruğu, kayıtlı olduğu oda, yasaklananın adı, sicil no, T.C. kimlik no, vergi no, yasaklama süresi, yasaklayan bakanlık/ kurum, ihaleyi yapan bakanlık/ kurum,  yasaklanan kanun maddesi gibi bilgiler istenecektir. Gerekli bilgileri ilgili yerlere eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra Ara butonuna tıklayınız. EKAP yasaklılık listesi sorgulama işlemini gerçekleştirdiğinizde yasaklamayı uygulayan bakanlık ya da birimin, yasaklılık süresinin ne kadar olduğunu, yasaklama işleminin neden yapıldığını ve ilgili yasaklamaya neden olan ihale gibi bilgileri öğrenebilirsiniz. EKAP yasaklılık teyidi için yine EKAP internet sayfasını kullanmanız gerekecektir. KİK yani Kamu İhale Kurulu internet sayfası üzerinden KİK yasaklılık teyidi almanız mümkündür. KİK anasayfası üzerinden KİK yasaklılık formu doldurabilirsiniz. KİK yasaklılık belgesi ile ihalelerden yasaklandığınızı görebilirsiniz. Yasaklılık ile ilgili detaylara ulaşmak için KİK anasayfasını ziyaret etmelisiniz. KİK yani Kamu İhale Kurulu, EKAP internet sitesi altında hizmet vermektedir. Bu resmi siteye ulaşarak bilgi almanız mümkün olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.