Sorgulamalar artık tek çatı altında!

MHRS Randevu Alma İşlemleri – E-Devlet MHRS Hastane Randevu

Sağlık Bakanlığının dijital sistemlere entegrasyonu bütünüyle sağlaması ile beraber hem hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak hem de vatandaşların daha programlı şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri amacıyla merkezi hekim randevu sistemi yürürlüğe girdi. Bu sistem sayesinde vatandaşlar, internet üzerinden ya da çağrı merkezi aracılığıyla kolaylıkla hastanelerden veya aile hekimlerinden randevu alabiliyor, randevuya gidememeleri söz konusu olduğunda yine bu yöntemler ile randevuyu iptal edebiliyorlar. MHRS erken randevu imkanı sayesinde vatandaşlar gelecek 15 gün için istedikleri hastane, klinik ve doktordan randevu oluşturabiliyor. Ayrıca MHRS tahlil sonuçları ve randevu geçmişi gibi veriler sayesinde doktorlar hastalarının kontrollerini daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirip hastaları hakkında daha kapsamlı bilgi sahibi olabiliyorlar. İnternet üzerinden yapılacak randevu alma işlemlerinde sadece T.C. kimlik numarası ile sistem şifresinin yeterli olduğu bu sisteme ilk kez kayıt olacaklar için yeni bir şifre oluşturmak da son derece kolaydır. Ayrıca randevu sistemi için şifre oluşturmadan e-devlet sistemi aracılığıyla randevu sistemine giriş yapılabilir ya da doğrudan çağrı merkezini arayarak da randevu alınabilir.

MHRS Şifresi Nasıl Alınır?

MHRS üzerinden randevu alabilmek için şifre oluşturmak isteyenler, internet aracılığıyla çok kolay bir şekilde yeni bir şifre oluşturup sistemi kullanmaya başlayabilirler.

  • Sağlık Bakanlığının randevu sistemi için şifre oluşturmak istiyorsanız ilk olarak bu bölümün en altında yer alan bağlantıya tıklayıp ilgili sayfayı açın.

  • Giriş ekranında en alt kısımda yer alan “üye ol” butonuna tıklayın ve üyelik oluşturma ekranının açılmasını bekleyin.

  • Karşınıza çıkan ekrandaki boşluklara sırasıyla T.C. kimlik numarası, ad, soyad, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri, anne ve baba adı gibi bilgileri girin ve en alt bölümde yer alan “üyelik ve gizlilik politikasını okudum” yazısını onaylayıp sağ alt kısımdaki “sonraki” butonuna basın.
  • İlerleyen aşamalarda ise iletişim bilgilerinizi ve güvenlik bilgilerinizi sisteme girerek randevu sistemi için şifrenizi oluşturabilirsiniz.
  • İleride şifrenizi unutmanız ya da sistemden gelecek bildirimleri doğru bir şekilde alabilmeniz için iletişim bilgileri alanına güncel cep telefonu numaranızı ve e-posta adresinizi girmeyi ihmal etmeyin.

Hastane randevu sisteminde şifre ve üyelik oluşturmak için TIKLAYINIZ

Şifre ve üyelik işlemleri ile ilgili süreç hakkında daha detaylı bilgi için: E-Nabız’a Giriş Nasıl Yapılır? E Devlet’ten E-Nabız ile Tahlil Sonuçları

MHRS Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım?

Merkezi hekim randevu sistemi için oluşturulmuş olan şifrenin unutulması halinde sisteme yeniden giriş sağlayabilmek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Şifrenizi unutmanız halinde ALO 182 çağrı merkezini arayıp yetkili ile iletişime geçerek randevu alabileceğiniz gibi sistemdeki “şifremi unuttum” opsiyonunu kullanarak yeni bir şifre oluşturabilir ya da e-devlet üzerinden sisteme giriş yapabilirsiniz.

1. Yeni şifre talep etme

  • MHRS hastane randevu sisteminin şifresini unutmanız halinde yeni bir şifre oluşturmak için ilk olarak bu bölümün en altında yer alan bağlantıya tıklayın.

  • Giriş ekranında yer alan yeşil renkli butonun içerisindeki “hatırlamıyorum” yazısına tıklayın.

  • Açılan parola yenileme sayfasında e-posta, kısa mesaj ve geçici parola olmak üzere toplamda üç farklı şifre yenileme opsiyonu bulunur. Bunlardan size uygun olanı seçip işlemlere devam edebilirsiniz. Örneğin e-posta ile şifre yenilemek isterseniz ilgili boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve e-posta adresinizi yazıp “gönder” butonuna tıklayın.
  • Birkaç dakika içerisinde randevu sistemi tarafından size bir e-posta gönderilecek ve buradaki talimatları takip ederek sisteme yeni oluşturacağınız şifre ile giriş yapabileceksiniz.

Randevu sistemi şifresini yenilemek ve sisteme giriş yapmak için TIKLAYINIZ

2. E-devlet ile giriş

MHRS e-devlet aracılığıyla da giriş yapılabilen bir sistemdir. Dolayısıyla randevu sistemine ait şifresini unutan ya da bir şifresi bulunmayan vatandaşlar e-devlet kanalı üzerinden sisteme hızlı bir şekilde giriş yapabilirler.

  • MHRS e-devlet giriş işlemleri için ilk olarak bu bölümün en altında yer vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayıp ilgili sayfayı açın.

  • Karşınıza çıkan giriş sayfasında yer alan “e-devlet ile giriş” yazısına tıklayın.

  • Bu yazıya tıkladıktan sonra e-devlet sistemine aktarılacaksınız ve giriş işlemlerine buradan devam edeceksiniz.
  • Giriş sayfasında yer alan boşluklara sırasıyla T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresini yazıp “sisteme giriş yap” yazısına tıklayarak giriş işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Eğer e-devlet şifrenizi henüz almadıysanız mesai günü ve saati içinde olması şartıyla herhangi bir zamanda size yakın konumda bulunan bir PTT iş yerine bizzat gidip yetkili personele kimlik kartınızı göstererek içerisinde e-devlet parolanızın yazılı olduğu zarfı satın alabilirsiniz.
  • E-devlet şifrenizi unutmanız halinde ise sistemdeki “şifremi unuttum” butonundan faydalanabilir ve sistemin güvenlik amaçlı sizden talep ettiği kimlik bilgilerini girdikten sonra sistemde kayıtlı olan cep telefonu numaranıza gönderilen güvenlik kodunu ilgili boşluğa girip yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Eğer sisteme herhangi bir cep telefonu numarası tanımlamadıysanız bu şekilde şifre yenileme işlemi yapmanız mümkün olmayacaktır, bu durumda yeniden bir PTT iş yerine giderek yeni bir zarf satın almanız gerekir.
  • E-devlet şifresi kullanmadan da sisteme giriş yapmak mümkündür. İnternet bankacılığı, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı seçeneklerinden birini kullanıp sisteme başarılı bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

E-devlet ile sisteme giriş yapmak için TIKLAYINIZ

MHRS Randevu Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

MHRS randevu işlemleri iki farklı yöntem ile yapılmaktadır. Eğer telefon ile çağrı merkezini arayarak randevu oluşturmak istiyorsanız Sağlık Bakanlığının ALO 182 hastane randevu numarasını arayarak yetkili personele randevu talebiniz ile ilgili bilgi verebilir ve randevunun oluşturulmasını sağlayabilirsiniz.

Diğer taraftan MHRS portal üzerinden internet aracılığıyla randevu oluşturmak da mümkündür. Bu yöntem çağrı merkezini aramaya kıyasla çok daha hızlı ve kolay bir şekilde ilerlemektedir.

  • Hastane randevu online işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız ilk olarak bu bölümün en altında yer alan bağlantıya tıklayın.

  • Karşınıza çıkan ekrandaki boşluklara sırasıyla T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi yazıp “giriş” butonuna tıklayarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

  • Sistemi açtıktan sonra sol tarafta hastane için randevu oluşturabileceğiniz bölümü, sağ tarafta ise aile hekimi için randevu oluşturacağınız bölümü görebilirsiniz.
  • Aile hekimi için randevu oluşturmak istiyorsanız sağ taraftaki ekrandan hızlı bir şekilde gün ve saat seçerek kolayca randevunuzu oluşturabilirsiniz.
  • Hastane randevusu için işlemler biraz daha uzun sürecektir. Sol bölümden ilk olarak randevu oluşturmak istediğiniz tarihi seçin ve hemen altından hangi şehirde bir hastaneye gitmek istediğinizi belirleyin.
  • Şehir seçimini yaptıktan sonra sırasıyla ilçe, klinik ve hastane seçimlerinizi yapın.
  • Eğer muayene yerini ve hekimi de özellikle siz belirlemek istiyorsanız buradaki alanlardan yer ve hekim seçimi yapabilirsiniz. Bu iki bölümü boş bırakmanız halinde belirlenen tarihler içerisinde müsait olan tüm muayene yerlerini ve hekimleri görüntüleyebilirsiniz.
  • “Randevu ara” butonuna tıkladıktan sonra hastane randevu sorgulama işlemini yapmış olursunuz ve karşınıza randevu opsiyonlarının yer aldığı bir liste çıkar.

  • Bu listede doktorların adı ve soyadı, randevu tarihi, hastane ve klinik bilgileri yer alır. Buradan hangi doktordan randevu almak isterseniz onun adının yer aldığı satıra tıklayın.

  • Daha sonra sağ tarafta randevu saatlerinin olduğu bir liste göreceksiniz. Buradaki gri renkli saatler randevu alınamayacak olan saatler iken yeşil renkli saatler randevu için uygun saatlerdir. Buradan size uygun olan herhangi bir saati seçin ve üstüne tıklayın.

  • Saat seçimi yaptıktan sonra randevu bilgilerinin özet olarak yer aldığı bir ekran açılır. Bu ekrandaki bilgileri kontrol edin, eğer herhangi bir yanlışlık söz konusu değilse “randevuyu kaydet” yazısına tıklayarak işlemi sonlandırabilirsiniz.

Randevu sistemine giriş yapmak için TIKLAYINIZ

MHRS Randevu İptal İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Randevuyu iptal etmek istemeniz halinde ALO 182 çağrı merkezini kullanabilir ya da internet üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • MHRS randevum giriş işlemlerini yukarıda anlatılan şekilde gerçekleştirdikten sonra üst menüde yer alan MHRS randevu geçmişi butonuna tıklayın.

  • Randevu geçmişi sayfasında gelecek randevularınızın listesini ve geçmişteki randevularınızı görüntüleyebilirsiniz. Burada yer alan her gelecek randevunuzun yanında “iptal et” butonu bulunur. Bu butona tıklayarak randevuyu iptal edebilirsiniz.

MHRS Randevu İptal Edilmezse Ne Olur?

Bir vatandaş randevu aldıktan sonra randevu günü ve saatinde hastaneye gitmezse veya öncesinde iptal işlemini gerçekleştirmezse randevu ücretini ödemekle yükümlü olur. Burada sistemin kötü niyetle kullanılmasının önlenmeye çalışıldığını söylemek mümkündür. Bu caydırıcı ücret sayesinde vatandaşların hem diğer hastaların haklarına saygı duyması hem de boş yere bir randevu saatini doldurmamış olmaları amaçlanmaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.