SGK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA
Bu yazımızda sizlere Sosyal Güvenlik Kurumlarına ait SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklilik yaşınızı hesaplama işlemleri internet üzerinden nasıl gerçekleştiril,r konularına değineceğiz.
SGK Emeklilik Yaşı Hesaplama 4A İşlemi Nasıl Yapılır?
SGK emeklilik yaşı hesaplama için öncelikle size bu yazımızın devamında vermiş olduğumuz SSK emeklilik yaşı hesaplama bağlantısına tıklayınız. Tıkladığınız bağlantıda karşınıza SGK’nın resmi internet sayfası hazır bir şekilde yayınlanacaktır. Sonrasında yapmanız gereken işlemler şu şekilde sıralanmaktadır;
- Öncelikle cinsiyetinizi giriniz. Çünkü cinsiyet emeklilik yaşını belirlemede büyük rol oynamaktadır. Bay ve bayanlara göre emeklilik yaşı şartları büyük değişiklik göstermektedir.
- Daha sonra doğum tarihinizi görselde gösterildiği gibi gün, ay, yıl şekline olacak biçimde giriniz.
- 3. adımda hizmete başlama tarihinizi gene gün, ay ve yıl olacak bir biçimde giriniz. Stajlık ve çıraklık dönemi çalışmanız hizmete başlama tarihinize dahil değildir. Bu durumu göz önünde bulundurarak hizmete başlama tarihinizi giriniz.
- 4. Adımda mevcut bilgileriniz kutucuklarına prim günleriniz hakkında bilgileri giriniz ve 3600 günü dolduracağınız tahmini tarihi giriniz.
- 5. Adımda özel durum bilgilerinizi kutu içerisine aldığımız “Malüliyetiniz var mı?” ve “Erken yaşlanma var mı?” seçeneklerinden geçerli özel durumlarınızı seçiniz.
- Son adımda ise”Gönder” butonuna tıklayarak SSK emeklilik yaşı hesaplama işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız.
SGK Emeklilik Yaşı Hesaplama 4A İşlemi İçin TIKLAYINIZ!
SGK Emeklilik Yaşı Hesaplama 4B Nasıl Yapılır?
BAĞ-KUR emeklilik yaşı hesaplama için öncelikle size bu yazımızın devamında vermiş olduğumuz BAĞ-KUR emeklilik yaşı hesaplama bağlantısına tıklayınız. Tıkladığınız bağlantıda karşınıza SGK’nın resmi internet sayfası hazır bir şekilde yayınlanacaktır. Sonrasında yapmanız gereken işlemler şu şekilde sıralanmaktadır;
- Emeklilik bilgilerinizi yani kısmi zamanlı mı yoksa tam zamanlı mı olduğunu dair bilgiyi ilgili kutucuğa giriniz.
- Cinsiyetinizi giriniz.
- Doğum tarihinizi giriniz.
- Ardından özel durum bilgilerinizi yani özel durumunuz varsa maluliyetinizin olup olmadığını, maluliyet derecenizi, erken yaşlanma durumunuz var mı yok mu ve bakıma muhtaç malul çocuğunuz var mı kısmını gerekli kutucuğa giriniz.
- Son olarak da sadece yurtdışı borçlanması ile emekli olmak istiyorsanız yanında kutucuğa da tıklayınız. Girilen bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ederek doğruluğundan emin olduktan sonra kutucuk içerisine aldığımız “TAMAM” butonuna tıklayınız. Bu işlemleri sırası ile girdikten sonra BAĞ-KUR emeklilik yaşı hesaplama işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız.
SGK Emeklilik Yaşı Hesaplama 4B İşlemi İçin TIKLAYINIZ!
SGK Emeklilik Yaşı Hesaplama 4C Nasıl Yapılır?
SGK emeklilik yaşı hesaplama için öncelikle size bu yazımızın devamında vermiş olduğumuz Emekli Sandığı emeklilik yaşı hesaplama bağlantısına tıklayınız. Tıkladığınız bağlantıda karşınıza SGK’nın resmi internet sayfası hazır bir şekilde yayınlanacaktır. Sonrasında yapmanız gereken işlemler şu şekilde sıralanmaktadır;
- Cinsiyetinizi gerekli alana giriniz.
- Doğum tarihinizi gerekli alana giriniz.
- 4C’ye yani Emekli Sandığı’na tabi olan hizmetlerinizin başlama ve bitiş tarihinizi giriniz. Hizmetten ayrılıp tekrardan hizmete başladıysanız kutu içerisine almış olduğumuz “Hizmet Tür:”seçeneğinden 4C’yi seçiniz ve “EKLE” butonuna tıklayarak gene hizmete başlama ve bitiş tarihinizi giriniz.
- BAĞ-KUR’a hizmetinizi eğer var ise aynı biçimde hizmete başlama ve bitiş tarihinizi gerekirse ekle butonunu da kullanarak giriniz.
- Emekli Sandığı borcunuzun başlama ve bitiş tarihinizi giriniz. Bunun haricinde diğer hizmetler başlığı altında başka kurumlara hizmetiniz varsa bu hizmete ait başlama ve bitiş tarihlerini giriniz. SSK’ya ait hizmetiniz varsa 4A hizmetleriniz başlığı altında 23.05.2002’ye kadar ve 23.05.2002’den sonrası olarak iki ayrı şekilde giriniz.
- Bilgilerinizi girdikten sonra ok sembolü ile göstermiş olduğumuz “Hesapla” butonuna tıklayarak SGK emeklilik yaşı hesaplama işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız.