Sorgulamalar artık tek çatı altında!

SGK Hitap

Sosyal Güvenlik Kurumu kısa adıyla SGK, 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilen Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile kurulmuştur. Kurumun kuruluş aşmasında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kurumları devredilmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Kurum insanlara emeklilik, emekli ikramiyesi, sağlık vb. konularda pek çok hizmet sunmaktadır. Sunduğu bu hizmetlerin daha kolay ve çabuk bir şekilde gerçekleşebilmesi için sürekli olarak kendini geliştirip yenilemektedir.

Günümüzde gerçekleşen ve gerçekleşmeye devam eden teknolojik gelişmeler hayatımızı oldukça kolaylaştırmaktadır.Bilgi paylaşımı, bilgiye ulaşım,alışveriş,ulaşım gibi pek çok konuda teknolojinin getirmiş olduğu yeniliklerden yararlanmaktayız. Bütün bu teknolojik gelişmeler Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde verilen hizmetleri de olumlu olarak etkilemektedir. Eskiden devlet dairelerinde saatlerce sıra bekleyerek yaptığımız işlemleri artık internet teknolojilerindeki gelişmelerle evimizden çok kısa sürede yapabilmekteyiz. Yani zaman tasarrufu konusunda da teknolojik gelişmelerden olumlu anlamda yararlanmaktayız.

Sosyal Güvenlik Kurumu sağladığı hizmetlerin daha kısa sürede ve akıcı bir şekilde insanlara ulaşması amacıyla pek çok sistem ve uygulama geliştirmektedir. Bunlardan birisi de SGK Hitap‘tır. Hitap sayesinde insanlar pek çok işlemini rahatça takip edebilmektedir.

SGK Hitap Nedir?

SGK Hitap yani Hizmet Takip Programı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilen online bir sistemdir. Sigortalı kişilerin bütün hizmet bilgilerinin ve bu bilgilerle oluşacak değişikliklerin güncel olarak Sosyal Güvenlik Kurumunca hazırlanan ve uygulamaya konulan programa internet üzerinden aktarma işlemidir. Bu sisteme gerek duyulmasının sebebi işlerin daha pratik ve daha kısa zamanda gerçekleşmesini sağlamaktır.

Daha önceleri devlet memurlarının çalışma hayatları süresince vermiş oldukları hizmetler kendi kurumlarınca tutulmaktaydı. Bu yüzden gerek emeklilik talebinde bulunurlarken gerekse memurluk görevlerini sona erdirerek başka statülerdeki işlerde çalışmaya başlarken  emeklilik işlemleri ve hizmet birleştirmesi için gerekli belge ve bilgiler en son çalışmış oldukları kurumlardan istenmekteydi bu süreçteki yazışmaların posta yoluyla yapılması işlemlerin geç gerçekleşmesine, zaman ve iş gücü kaybına dolayısıyla mağduriyetlere neden olmaktaydı.

Bu olumsuzlukları sona erdirmek ve işlemleri daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla, günümüzde ve gelecek dönemlerde kullanmaya uygun web tabanlı bir sistem geliştirilmiştir.Bu sistem sayesinde devlet memurlarının bütün bilgilerinin saklanması, elektronik ortamda izlenerek gereksiz yazışmaların ve zaman kaybının önüne geçilmesi ve emekli aylığı bağlama sürecindeki geçen zamanın en aza indirilmesi amacıyla ”SGK Hitap” Hizmet Takip Programı geliştirilmiştir. SGK Hizmet takip Programına kadrolu olarak görev yapan devlet memurlarının yani 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun A fıkrasındaki kişilerin bilgileri sisteme aktarılacaktır. A fıkrasındaki devlet memurlarının bilgileri sisteme aktarılırken B, C, D fıkraları kapsamında çalışmakta olan personeller için bu durum söz konusu değildir. A fıkrası kapsamında çalışmakta olan personelin hizmet başlangıcından itibaren bütün hizmet bilgileri öğrenim durumu,askerlik,diğer sigortalılık süresi vb. bütün bilgiler sisteme aktarılacaktır.

SGK Hitap Sistemine Nasıl Giriş Yapabilirim?

SGK Hitap sistemine ulaşım SGK bağlantılarıyla sağlanmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu hitap sistemine ulaşabilmek için öncelikle yazımızın sonunda vermiş olduğumuz SGK hitap linkine tıklamanız gerekmektedir. Açılan pencerede gerekli yerlere kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazdıktan sonra giriş butonuna tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

Untitled-2

SGK Hitap sistemine girebilmek için gerekli olan kullanıcı adı ve şifre kamu idarelerine daha önce gönderilmiş olan 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi sigortalı kişilerin sigortalı işe başlama ve işten ayrılış bildirgelerinin e-sigorta yoluyla düzenlenmesi amacıyla verilmiş olan 3 nolu kullanıcı adı ve şifresidir. Kullanıcı adı ve şifresi olmayan kişilerin öncelikli olarak SGK Hitap kullanıcı adı ve şifresini edinmeleri gerekmektedir.

SGK Hitap Sistemine Ulaşmak İçin Lütfen TIKLAYINIZ!

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.