Sorgulamalar artık tek çatı altında!

SGK Medula

SGK Medula ile ilgili bilgi edinmek sağlık ocaklarında çalışanlar için oldukça büyük önem taşımaktadır. SGK medula ile dönem sonlandırma işlemi yapılmaktadır ve bu işlemi yazının sonunda paylaşdığımız bağlantı adresine tıklayarak o dönem için olan fatura işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. SGK medula sorgulama ile yapılan dönem sonlandırma işlemi bir döneme ait olan bütün işlemlerin yapılmış olması anlamına gelmektedir. Kapatmış olduğunuz bir dönem ile Genel Sağlık Sigortası’na kayıtlı olan fatura bedeli sizin tarafınızdan geri istenebilir.

Örneğin:

Başhekim olarak çalışanlar bir (1) Ocak ile Otuz Bir (31) Ocak bu döneme ait 897665 no 25.01.2007 yılı için belirlenen tarihte 1000 Liralık, 897666 no 26 Ocak 2007 yılında 10.000 Liralık, 897667 no 31 Ocak 2007 yılında 9000 Liralık, 897668 no 31.01.2007 1000 Liralık icmal olarak bütün faturaların bedeli olarak Genel Sağlık Sigortasından toplam 21.000 Lira olarak ödeme talep edilecek.

Dönem Sonlandırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Dönem kapatma işleminin nereden yapıldığı hakkında herhangi bilgiye sahip olmamak durumu ile karşı karşıya olanların bilmesi gereken tek şey bu işlemin Genel Sağlık Sigortasına gidilerek yapılmasıdır. Sağlık görevlileri arasında bu işlemin sağlık ocaklarında yapıldığını düşünenler muhakkak ki, vardır. Bu sebeple SGK medula işlemi internet üzerinden online olarak yapılmamaktadır. Aynı dönem içinde dönem kapatması yapılamaz. Yani bir ila otuz bir Ocak arası dönem kapatması yapmak mümkün değildir. 1 Şubattan itibaren SGK medula ile dönem kapatması yapabilirler. Aynı zamanda geri talep edilen tutar zamanı kapatılmış döneme ait fatura bilgisi, ödeme bilgisi ve takip bilgisi silinmez ve güncellenmez. Fatura kapatılması için ve bunun döneme dahil edilmesi için kayıt tarihi yerine fatura tarihi önem taşımaktadır. Yani eğer 31 Ocak’ta yapılması gereken fatura kaydı 5 Şubat tarihinde yapılacak olursa bu zaman bu faturanın sonlandırılması Ocak döneminde olur ve fatura Ocak dönemine girerek 5 Şubat tarihini geçersiz kılar.

SGK Medula İle İlgili Yanlış Bilinenler Nelerdir?

SGK Medula ile yanlış bilinen şeylerden biri de SGK Medula dönem kapatma işleminin sağlık ocaklarında bulunan Hastane Bilgi Yönetim Sisteminde yapılmasıdır. Hastane Bilgi Yönetimi Sistemi (HBYS) radyoloji ve laboratuvarlarda gerçekleştirilen işlemlerden ameliyathane, hastanenin kendisine bağlı olarak kurulan eczane, sicil ya da insan kaynakları birimlerine varana kadar birbirinden tamamen farklı konular için faaliyette bulunan yazılının birleşerek yaratmış olduğu yazılım grubudur

Üst Yazı Oluşturma Ne Anlama Gelmektedir?

Dönem kapatma zamanı Genel Sağlık Sigortası ödeme birimlerine yollanmasında bir adet evrak üst yazısı olarak sistemin kendisi tarafından sunulmaktadır.  Bu evrak başhekim veya yönetici tarafından yazılmaktadır. Buna dilekçe de denmektedir ve ödemelerin yapılması için gerekmektedir. Yazıda SGK Medula ile ilgili bilgiler istenmektedir. Ödemelerin hangi tesise hangi döneme ait olduğuna dair bilgiler sonrası ödemelerin hangi ödeme birimine yatırılacağı, ayaktan veya yatarak ayrıma göre bazlı fatura tutarları istenmektedir. Artı evrak referans numarası da istenmektedir.

Dilekçe/üst yazı ile ilgili önemli noktalar şöyledir:

• Dilekçenin, Genel Sağlık Sigortası birimlerine teslim edilmesi zamanı evrak kayıt servisinin vermiş olduğu evrak numarası, geri ödeme yapılması zamanı gerekli olacaktır.

• Üst yazıda sağlık tesisinin fatura evrakını teslim ettiği GSS birimi belirtilerek, sağlık tesisleri yönlendirilmektedir. Aynı zamanda branş bazında yapılacak olan geri ödeme ve toplam fatura tutarı yazılmaktadır.

• SGK Medula ile GSS Ödeme Biriminin kaydetmiş olduğu dilekçenin dönem kapatılmasını iptal etme durumunun imkansız olması ile birlikte eğer kişi dönem kapatılmasını durdurmak isterse bu zaman GSS birimine müracaatta bulunarak yapılmış olan kaydı sildirmesi gerekmektedir.

NOT: SGK Medula ile dönem sonlandırma yapmak isteyen başhekim veya yöneticilerin, 2006 yılı itibarıyla vatandaşların GSS kapsamına geçtiğini göz önünde bulundurması gerekmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.