Sorgulamalar artık tek çatı altında!

TRAFİK KAZASI SORGULAMA

Hızla gelişen teknoloji sayesinde artık kolayca istediğimiz bilgiye ulaşabiliriz. Kurumlarda bu gelişmeye ayak uydurmakta ve insanların hayatını kolaylaştıran uygulamaları hayata geçirmektedirler. Trafik kazası tespit tutanağı sorgulamada bu çalışmalardan birisidir. Aynı zamanda internet üzerinden trafik kazası tutanak sorgulama, trafik kazası suç oranı sorgulama, trafik kazası raporu sorgulama, trafik kazası dosya sorgulama işlemleri de yapılabilmektedir. Trafik kazası sorgulaması sayesinde insanlar kaza tespit tutanağına ulaşabilmekte hatta itirazda bile bulunabilmektedirler. Hem de bu işlemleri uzun süre bitmeyen kuyruklarda beklemeden yapabilmektedirler. Trafik kazası araç sorgulama işlemi internet üzerinden birkaç kısa adım ile kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu sorgulamayı yaparken herhangi bir şifreye gerek duyulmamaktadır. Bilinmesi gereken birkaç önemli bilgi trafik kazası sorgulama işlemini yapabilmek için yeterlidir. Yazımızın devamından sizlere paylaşacağımız bilgiler sonucunda trafik kazası sorgulama işleminizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

İnternet Üzerinden Trafik Kazası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?  

Trafik kazası sorgulama işlemini Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi internet sitesinden yapmanız mümkündür. Bu işlem için yapmanız gereken yazımızın sonunda sizlerle paylaşmış olduğumuz bağlantı adresine gitmeniz gerekmektedir. Bağlantı adresine tıklamanız durumunda açılan ekranda sizden istenilen bilgileri sırasıyla eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Kaza tespit tutanağını sorgulama işlemi üç farklı bilgiler doğrultusunda yapılmaktadır. Bunlardan birincisi plaka ve sigortalı T.C. kimlik no ile sorgulamadır.Plaka ile trafik kazası sorgulama yapmanız mümkündür. Bu bilgiler doğrultusunda işlemimizi yapmak istiyorsak gerekli bilgiler doğru yerlere yazılmalıdır.

Öncelikle araç plakası gösterilen yere yazılmalıdır.

AdsızDaha sonra sigortalı T.C. kimlik numarası belirtilen kutucuğa yazılmalıdır.AdsızEğer birinci bilgiler doğrultusunda sorgulamayı yapmak istemiyorsak ikinci seçenek olan plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ile işlem gerçekleştirilebilir. Öncelikle yapılması gereken ilk kutucukta istenilen araç plakasını girmek gerekmektedir.Adsız

Ardından ikinci kutucukta istenilen sigortalı vergi kimlik numarası girilmelidir.

AdsızEğer bu iki yolda istenilen kısımları tam olarak bilmiyorsanız son seçenek olan plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası ile sorgulama yöntemini kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerek her zaman istenilen araç plakasını ilk kutucuğa girmeniz gerekmektedir.AdsızSonrasında sürücüye ait olan T.C. kimlik numarasını istenilen yere yazmak gerekmektedir.

Adsız

Bu üç farklı yöntemden birini seçerek istenilenleri doldurduktan sonra yapılması gereken son bir adım kalıyor burada resimde verilen karakterleri istenilen kutucuğa yazmamız gerekmektedir.

Adsız

Tüm istenilen bilgiler doğru bir şekilde verildikten sonra tek yapılması gereken ara tuşuna tıklamak oluyor.

AdsızSizlere vermiş olduğumuz bu bilgiler doğrultusunda, tüm bu gerçekleştirilen adımlardan sonra trafik kaza sorgulamanızı başarı ile yapabilirsiniz. Trafik kaza sorgulamasından sonra tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Trafik Kazası Sorgulama İşleminiz İçin Lütfen TIKLAYINIZ !

Trafik Kazası Tazminat

Her yıl oldukça fazla sayıda insan trafik kazalarında can ve mal kaybı yaşamaktadır. Ortalama olarak her yıl 5 bin kişinin öldüğü 100 binden fazla kişinin ise yaralandığı tespit edilmiştir.Ülkemizde meydana gelen bu trafik kazalarının %94’ü insan kaynaklı olmakla birlikte geriye kalan %6’lık kısım ise araç ya da yoldan kaynaklanan kazalardır. Trafik kazalarının yol açtığı maddi ve manevi kayıplar her geçen gün daha da artmaktadır. Trafik kazalarında organ yaralanmaları yaşandığı gibi ölümle de neticelenen kazalar olabilir. Böyle bir durumda yaralanan kişinin kendisi ya da ölen kişinin mirasçıları uğradığı maddi ve manevi kayıplar için tazminat davası açma hakkına sahiptir. Tazminat davası açma konusunda iki şekilde ayrım yapılmaktadır. İlk olarak eğer kazada kayıp yaşayan kişi hayatta ise dava açabilir. Eğer kazada hayatını kaybetmiş kişinin yakınlarından biri hayatta ise ve dava açmak isterse maddi ve manevi açıdan dava açabilir.Eğer mağdur kişi ölmeden önce dava açtıysa yakınları bu davayı devam ettirebilir.

Trafik kazası tazminat davası kime açılır diye soracak olursanız, tabii ki ilk olarak akla geldiği gibi kazaya sebebiyet verene karşı taraf olacaktır. Fakat karşı tarafın ödemeye yetecek maddi durumu olmadığı ya da vefat etmiş olması durumunda başvurulması gereken yer sigorta şirketleri olacaktır. Davanın açıldığı sigorta şirketi kazaya neden olan kişinin trafik ya da kasko poliçesini hazırlayan sigorta şirketi olabilir. Eğer bu şirketler aynı şirketler değil ise her iki farklı sigorta şirketine de dava açılabilir. Eğer trafik kazasına sebebiyet veren kişinin trafik sigortası bulunmuyorsa, böyle durumlar için kurulmuş olan güvence hesabından kazaya sebebiyet verene kişi güvence hesabından kayıpların tazmini için talepte bulunabilir. Fakat trafik sigortası zorunlu olarak yaptırılması gereken bir sigortadır. Trafik sigortasını yaptırmayan araçların trafiğe çıkması mümkün değildir. Eğer trafik sigortası yaptırmadığı halde trafiğe çıkan bir araç tespit edilirse hemen alınır ve trafikten men edilir. Bu nedenle trafik sigortası yaptırmak oldukça önem gösterilmesi gereken bir husustur.

Trafik kazası tazminat davasında sonuç alınması için bir süre beklenmesi gerekecektir. Dava açmak isteyen kişi maddi ve manevi zararları için kanunlara göre belirlenen süreye göre 1 yıl bekleyecektir. Mağdurun uğradığı zararı ve failini öğrendikten 1 yıl sonra dava açma hakkına sahiptir. Eğer mağdur kişi kazayı ve failini öğrenmedi ise ve aradan 10 yıl geçti ise tazminat davası açma hakkı kalkmaktadır. Bu süreler sadece kazaya sebebiyet veren kişiye açılan davalar için geçerlidir. Eğer tazminat davası kişiye değil de sigorta şirketine açılıyorsa bu süre 2 yıla kadar uzayacaktır. Tazminat davalarında ne kadar tazminat miktarı talep edileceği hesaplanabilir. Tazminatın hesaplanmasında davacı olan kişinin ekonomik durumu ve uğramış olduğu zararın derecesi tespit edilmelidir. Tüm araştırmalar yapıldıktan sonra uygun bir miktar tazminat talep edilebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.