Sorgulamalar artık tek çatı altında!

YDS Giriş Yerleri

YDS, açılımı ile birlikte Yabancı Diller Sınavı demektir. Her sene ÖSYM tarafından belirli tarihlerde uygulanmaktadır.

Yabancı Diller Sınavı, KPDS, ÜDS, KPSS İngilizce ve TUS İngilizce sınavlarının birleşmesi ile birlikte tek bir çatı altında toplanmıştır ve bu anlamda kişiler sınav açısından daha adaletli değerlendirilmeye başlanmıştır.Bu sınav 7.04.2013 tarihinde uygulanmaya başlanmıştır. Bu sınav nisan ve eylül aylarında olmak üzere yıl içerisinde 2 defa uygulanmaktadır.

Sınav ise 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Bu durumda;

90 – 100 arası puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arası puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arası puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arası puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arası puanlar (E) seviyesi olarak belirlenmiştir.

YDS’ye girebilmeniz için ise bazı şartları bulundurmanız gerekmektedir. Bu kapsamlar dahilinde ise, sınav giriş yerlerini öğrenebilir ve YDS giriş belgenizi kolaylıkla edinebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ise yazımızın devamında sizlere verecek olduğumuz adımları takip etmenizdir.

Yabancı Diller Sınavına Kimler Girebilir?

  • Doçent ve doktora adayları ve sanatta yeterlik adayları.
  • Yüksek lisans programlarına girecek olan kişiler
  • Lisans programlarının son sınıfında veya bir önceki dönemde okuyan öğrencilerden, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi almak isteyenler kişiler
  • Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olan ve aynı zamanda dil tazminatı ya da yurtdışı görev vs. sebebiyle yabancı dil bilgisi düzeyini öğrenmek isteyen bireyler
  • Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) veya Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) adayları
  • KPSS’ye girecek olan adaylardan, çalışmak istedikleri kamu kurumunun isteği üzerine yabancı dil seviyesini kanıtlamak isteyen kişiler.
  •  üniversite ya da yüksek okul mezun olmuş ve herhangi bir yerde çalışmamasına rağmen ingilizce dil seviyesini öğrenmek isteyen kişiler YDS’ye girebilmektedirler.

YDS Giriş Yerleri Nasıl Sorgulanır?

YDS giriş belgelerinizi öğrenmeniz ise bizlere sunulun online uygulamalar sayesinde oldukça kolay olmaktadır. Bunun için yapmanız gereken ÖSYM’nin resmi internet sitesine gitmenizdir. Bu site üzerinden TC kimlik numaralarınızı ve şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır.

ÖSYM bu sene kişilerin adreslerine sınav belgelerini göndermeyecektir. Bu yüzden kişilerin sınav yerlerini öğrenmek için YDS giriş belgelerini bu internet sitesi üzerinden yazıcı ile çıkarmaları gerekmektedir. Bu kapsamda ise, kişilerin fotoğrafının ve bilgilerinin görünür olmasına dikkat etmesi gerekmektedir. Bu giriş belgenizin üzerinde, sınav yeriniz, sınıf ve sıra bilgileriniz gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sınava girmeden önce mutlaka sınav giriş belgenizi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Ayrıca Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askeri kimlik belgesi, tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını belgeleyen fotoğraflı resmi belgesi, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar ile çipli, manyetik şeritli, 16 rakamdan oluşan baro kartları ve 7 rakamdan oluşan güvenlik kodu bulunan geçerlilik tarihi dolmamış resmi Avukat Kimlik Belgesi, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartını da kişilerin yanında bulundurması gerekmektedir. Diğer belgeler sınava kabul edilmeyecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.