Sorgulamalar artık tek çatı altında!

E-Devlet Mahkeme

İnternet devrinde yaşamanın sağladığı faydalar arasında gündelik hayatımıza kattıkları inanılmaz derecede etkili bir rol oynamaktadır. Bu sayede gün içerisinde gerçekleştirmiş olduğumuz işlemlerin büyük bir kısmı internet üzerinden gerçekleştirilme imkanına sahipsiniz. Örnek olarak internet bankacılığı sayesinde banka işlemlerinizi, araştırma siteleri hakkında bir takım şeyler hakkında araştırma yapma, fatura ödeme işlemleri, sosyal medya hesapları, haber siteleri, alışveriş siteleri aracılığı ile market ve giyim araştırmaları yapma, bilgi sistemleri sayesinde bir kısım sitelere erişim yapabilme, müzik dinleme ve benzer pek çok işlemler internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için tek sahip olmanız gereken şey internettir. Bilgisayar, cep telefonu veya tablet gibi akıllı cihazlar aracılığı ile internet bağlantısı olan her yerde bu ve bunun gibi binlerce işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet üzerinden yapılabilen işlemlerden biri de son yıllarda git gide artan kullanımı ile resmi kurum sorgulama işlemleridir. Bu işlemler normal şartlarda resmi kuruma bireysel olarak gidilerek yapılıyordu. Ancak E-Devlet kapısının kurulması ile artık bu işlemler tek bir çatı altında ve internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu durumda pek çok sorgulama işlemi kişisel bilgiler barındırmaktadır. Bu bilgileri yabancı kimselerin ulaşmasını engellemek için ise bir şifre belirlenmesi gerekmektedir. Bu şifre günümüzde E-Devlet şifresi olarak bilinmektedir.

E-Devlet şifresinin temin işlemi PTT şubelerinden gerçekleştirilmektedir. Size en yakın PTT şubesine giderek, görevli kimseden E-Devlet şifrenizi talep ediniz. E-Devlet şifresi kişisel bir şifre olduğu için şifrenizi alırken kimlik bilgileriniz istenebilir. Bu şifrenin temin bedeli ise sadece 2 TL’dir. E-Devlet şifrenizi temin ettikten sonra lütfen yabancı bir kimse ile paylaşmayınız.

E-Devlet kapısı üzerinden yapılan sorgulamalardan biri de E-Devlet mahkeme işlemidir. Bu işlemin E-Devlet kapısı üzerinden nasıl yapıldığına artık bir takım ayrıntılı bilgiler yazının devamında verilecektir.

E-Devlet Mahkeme

E-Devlet mahkeme, yargıtay dava sorgulama işleminin E-Devlet kapısı üzerinden yapılması ile gerçekleştirilir. Bu işlemi 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan ilki Adalet Bakanlığına gidilerek, kimlik bilgileri ile yapılan sorgulama işlemini kapsamaktadır. Vakit alan bir işlem olduğu için git gide daha az tercih edilen bir sorgulama yöntemidir.

Ancak E-Devlet kapısının aktif olarak kullanılması ile birlikte E-Devlet mahkeme sorgulama işlemini E-Devlet kapısı üzerinden internet aracılığı ile sorgulayabilirsiniz. Bu işlem için ilk olarak E-Devlet resmi internet sitesi olan www.turkiye.gov.tr adresine gitmeniz gerekmektedir. Sorgulama işlemleri için sol kısımda bulunan e-Hizmetler butonuna tıklayınız.

e-hizmetler

Açılacak sayfa üzerinde E-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilen pek çok sorgulama işlemi, bağlı bulundukları resmi kurumun harf sırasına göre alt başlıklar altında verilmiştir. E-Devlet mahkeme işlemi Adalet Bakanlığı üzerinden gerçekleştirilen bir işlemdir. Adalet Bakanlığı aracılığı ile E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet mahkeme sorgulamasını gerçekleştirebilmek için, bu sayfada bulunan listenin hemen başında yer alan Adalet Bakanlığı başlığının altında bulunan UYAP Hizmetlerinin içerisinde bulunan Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama butonuna tıklayınız.

mahkeme 1

Karşınıza çıkan sayfadan Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna basarak devam etmeniz durumunda kimlik bilgilerinizin doğrulanacağı bir sayfaya yönlendirileceksiniz.

mahkeme 2

Bu sayfa üzerinde sizlerden bir takım bilgiler istenecektir. Bu bilgiler arasında TC Kimlik No ve PTT şubesinden temin etmiş olduğunuz E-Devlet şifreniz yer almaktadır. Her 2 bilgiyi de doğru bir şekilde girip Sisteme Giriş Yap butonuna basarak, sorgulama işleminizi başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet mahkeme işleminizi internet aracılığı ile hızlı, kolay ve pratik bir şekilde tamamlamış olacaksınız.

E-Devlet Mahkeme İşlemi İçin Lütfen TIKLAYINIZ!

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.